Kezdő vegán szakácsként ezzel vagánykodj: Csicseriborsós farfalle aszalt paradicsommal és füstölt paprikával

Garantáltan laktató fogás ez a gazdag, vegán tésztaétel, amit a füstölt paprika és a szárított paradicsom tesz izgalmassá.

Egészen az 1940-es évek közepéig vegánnak lenni olyan vegetáriánust jelentett, aki tartózkodik a tejtermékektől is. Később kezdtek durvulni a szabályok, ezek után kezdte a vegán életmód magában foglalni az összes állati eredetű hozzávalót, a tojást és akár a mézet is.

Ha tenni szeretnénk valamit a vérünk koleszterinszintjének csökkentéséért, a legjobb, ha néhány fogásunkat vegánra cseréljük, amivel ráadásul több rákféle és szívbetegség kialakulásának esélyét is csökkentjük. Ez a füstös-paradicsomos penne épp eléggé finom és laktató ahhoz, hogy ne tűnjön túl nehéznek a vegán fogásokra való átállás.

Bármilyen tojásmentes tésztával tökéletes..
Bármilyen tojásmentes tésztával tökéletes..kasia2003

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 kisebb doboz csicseriborsó-konzerv
  • 1 közepes doboz natúr paradicsompüré
  • 30 deka durum farfalle (bármilyen tojásmentes tészta jó)
  • 1 kisebb csésze aszalt paradicsom
  • 1 teáskanál füstöltpaprika-por
  • ízlés szerint só, bors és olasz fűszerek
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab hámozott paradicsom összevágva
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel a tésztát főni, közben süsd a hagymát növényi olajon közepes lángon néhány percig, majd add hozzá a csicseriborsót, a paradicsompürét, majd pár percig főzd össze őket. Ezek után mehet a keverékbe az összevágott paradicsom és a fűszerek. Ilyenkor sózd és borsozd ízlés szerint, tedd a tésztára a mártást, majd szórd meg a tetejét az apróra vágott aszalt paradicsomokkal. Ha szeretnéd még izgalmasabbá tenni, nagyon jól illik hozzá az articsóka, a sült fokhagyma és az olívabogyó is.

kapcsolódó Ezzel a trükkel nem baj, ha elfelejted beáztatni a hüvelyeseket
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Baconös-spenótos tészta – egy nagy adag füstölt sajtot is olvassz a tetejére!

Gyors, olcsó és nagyon hamar elkészül ez a finomság, amibe ha jó, aromás füstölt sajt kerül, akkor még talán azok is megbocsátják az egészséges összetevőket, akik nem éppen spenótrajongók a társaságban.

augusztus21., 10:44

Ez az egyszerű avokádó-cékla saláta tökéletes őszi köret lesz

Az avokádótól krémes, a céklától különleges ez a remek saláta, és naná, hogy mivel ősz van, egy kevés friss zöld alma és ropogós, pirított dió sem maradt ki belőle.

szeptember26., 12:52

Farfalle spenóttal, gorgonzolával és fenyőmaggal

Egy kissé szokatlan hangulatú olaszos finomság, amit akár házi farfalléből is készíthetsz. Ha megvan a tészta, vágd derelyevágóval kis téglalapokra, majd csípd össze mindegyik közepét, és készen is lesznek a minimasnik.

augusztus15., 10:24

Céklás quesadilla olvadt sajttal és pármai sonkával

A céklában jóval több fantázia van annál, hogy egy cukros-ecetes öntetben búsuljon a menzák savanyúságrészlegénél. Nagyon egészséges, gyönyörű színe van és remekül fűszerezhető. Imádja az olasz és a mexikói fűszereket is, bebizonyítjuk!

szeptember27., 12:52

Csípős csicseriborsós ragu petrezselyemmel

Ez a remek ragu akár köretként, de vegetáriánus vendégeknek főételként is tálalható egy nagy adag párolt rizs tetején.

augusztus19., 10:24

Tészta csípős garnélával és paradicsommal

Ez a fogás akkor is remek, ha csak egy nagyon kevés garnéla van otthon. Ha pedig szeretnéd egészségesebbé varázsolni, akkor tálalás előtt egy jó nagy darab avokádót kockázz a tetejére.

augusztus29., 12:52

Mustra