Kezdő vegán szakácsként ezzel vagánykodj: Csicseriborsós farfalle aszalt paradicsommal és füstölt paprikával

Garantáltan laktató fogás ez a gazdag, vegán tésztaétel, amit a füstölt paprika és a szárított paradicsom tesz izgalmassá.

Egészen az 1940-es évek közepéig vegánnak lenni olyan vegetáriánust jelentett, aki tartózkodik a tejtermékektől is. Később kezdtek durvulni a szabályok, ezek után kezdte a vegán életmód magában foglalni az összes állati eredetű hozzávalót, a tojást és akár a mézet is.

Ha tenni szeretnénk valamit a vérünk koleszterinszintjének csökkentéséért, a legjobb, ha néhány fogásunkat vegánra cseréljük, amivel ráadásul több rákféle és szívbetegség kialakulásának esélyét is csökkentjük. Ez a füstös-paradicsomos penne épp eléggé finom és laktató ahhoz, hogy ne tűnjön túl nehéznek a vegán fogásokra való átállás.

Bármilyen tojásmentes tésztával tökéletes..
Bármilyen tojásmentes tésztával tökéletes..Fotó: kasia2003

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 kisebb doboz csicseriborsó-konzerv
  • 1 közepes doboz natúr paradicsompüré
  • 30 deka durum farfalle (bármilyen tojásmentes tészta jó)
  • 1 kisebb csésze aszalt paradicsom
  • 1 teáskanál füstöltpaprika-por
  • ízlés szerint só, bors és olasz fűszerek
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab hámozott paradicsom összevágva
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel a tésztát főni, közben süsd a hagymát növényi olajon közepes lángon néhány percig, majd add hozzá a csicseriborsót, a paradicsompürét, majd pár percig főzd össze őket. Ezek után mehet a keverékbe az összevágott paradicsom és a fűszerek. Ilyenkor sózd és borsozd ízlés szerint, tedd a tésztára a mártást, majd szórd meg a tetejét az apróra vágott aszalt paradicsomokkal. Ha szeretnéd még izgalmasabbá tenni, nagyon jól illik hozzá az articsóka, a sült fokhagyma és az olívabogyó is.

Ezzel a trükkel nem baj, ha elfelejted beáztatni a hüvelyeseket

Még több recept

Ez a könnyű gombasaláta egy kis frissen sült baconnel lesz az igazi

Néhány szelet tejszínes aromájú, zöldfűszeres halloumi sajt mellett a legfinomabb ez a gombasaláta, ami a szalonnakockák nélkül akkor is tökéletes, ha épp vega vendég érkezne a házhoz.

május27., 06:00

Rapid vacsi: olívás-háromsajtos tészta csirkemellel

A bezártságban jó barátaink a száraztészták, amikkel néhány perc alatt dobhatunk össze vacsorát és ebédet, nagyjából végtelen variációban. Ezen héten olyan tésztaételeket hoztunk, amik nem unalmasak, miközben alapanyagaikból mindig van otthon legalább egy kis adag.

április3., 06:04

Serpenyős tészta cukkinivel, zöldborsóval glutén- és tejmentesen

Könnyű, friss, ízletes tésztaétel készül a vegán, alacsony zsírtartalmú, gluténmentes és tejmentes receptből, ráadásul percek alatt.

március3., 06:00

Toblerone mousse – 4 összetevőből kezdőként is könnyen összedobod

Nem kell ezentúl a hagyományos formában falnod kedvenc csokijaid – készíthetsz belőlük egyszerű desszerteket, amik tetején egy kevés frissen felvert tejszín és málna pont elég. Ha még tovább fokoznád, matchaporral szórd meg a habot.

május29., 06:00

Karfiolnuggets: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán étel

Egy újabb húsmentes, sőt, vegán falatkák, feltét- vagy főételrecept gluténmentesen, tejmentesen, tojásmentesen.

május25., 06:00

Hús nélküli töltött cukkinihajók: glutén-, tojás- és cukormentes recept

Gazdag ízvilágú töltött cukkini hús nélkül, csicseriborsóval és kaliforniai paprikával. Alapból gluténmentes, tojásmentes, cukormentes, de a sajt elhagyásával tejmentesen, vegán verzióban is elkészíthetjük, az elkészült étel ráadásul low carb lesz.

május19., 06:00

Mustra