Tökéletes őszi vacsora: gesztenyés-húsos tészta

Van élet a gesztenyepürén túl, még akkor is, ha ezt a hagyományosan magyar édességet továbbra is imádjuk. A finom, főtt szelídgesztenye azonban egy rakás sós főételbe is jól illik, ezekből mutatunk meg a héten egy párat.

Ez egy igazán krémes, tejszínes és húsos fogás lesz, ami nem túl markáns ízével alkalmas arra is, hogy kedvenc fűszereid és aromás sajtjaid is belecsempészd. Ha szereted például a tárkonyt, akkor benne a helye, de jól illik a tetejére egy pár szelet, néhány csepp gesztenyemézzel meglocsolt camembert sajt is. 

Tárkonnyal és rozmaringgal is fűszerezheted.
Tárkonnyal és rozmaringgal is fűszerezheted.Fotó: AlekZotoff

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 1 kiebb fej hagyma
  • 400 gramm darált hús (pulyka és sertés is lehet)
  • 200 gramm főtt szelídgesztenye
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint rozmaring vagy tárkony
  • 1 kisebb doboz tejszín
  • 500 gramm tagliatelle tészta
  • adagonként egy evőkanálnyi parmezán vagy grana padano sajt
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a vajat egy nagy serpenyőben, süsd meg benne a kockákra vágott gesztenyét, majd vedd ki és süsd meg a zsiradékban a hagymákat is. Ha egy pár percig sültek, add hozzá a húst, és süsd még néhány percen keresztül. Ezek után add hozzá a rozmaringot és mehet bele a tejszín is.

Párold a szószt néhány percig, közben főzd meg a tésztát. Tálaláskor őrölj rá borsot. Reszelj a tetejére egy jó adagot a sajtokból, majd mehet rá a gesztenye is. Paradicsomos-vörösboros változatban is finom, vega verzióban pedig a húst helyettesítheted apróra vágott, főtt gesztenyével.

 

 

13 tipp, hogy tökéletes legyen a tészta
13 tipp, hogy tökéletes legyen a tészta

Csak néhány apróság, de a végeredményen sokat változtat.

Tovább »

Még több recept

Ez az olasz grillzöldségsaláta hidegen és melegen is tökéletes

A család húsevő tagjainak remek köret, a vegáknak könnyű, mediterrán vacsora.

október8., 09:26

Innen szép nyerni: Citromos tagliatelle vegán Alfredo-szósszal

Az Alfedo-szószba vaj, parmezán és újabban tejszín is kerül, amik közül egyik sem vegán összetevő. Hogy lesz ebből finom, krémes öntet a tésztán? Mutatjuk!

október18., 11:24

Az olaszok tudnak valamit: spenótos ravioli házilag, füstöltsajt-szószos édesburgonyával

Ők a spenótos raviolit karácsonykor eszik egy jó adag tengeri herkentyű és egy szelet puha panettone társaságában. Mi pedig nagyon szívesen követjük őket.

november21., 09:20

Vargányás, tejszínes sertésszűzcsíkok egyszerűen – házi tésztával tálald!

...De azért vajas pirítóssal is lecsúszik.

november19., 09:24

Ünnepi előétel finn hangulatban: vérnarancsos füstölt lazac rukkolával és gránátalmás öntettel

Jöhet néhány falat izgalmas saláta előételnek? Könnyű vacsoraként? Ebédre a munkahelyeden?

november21., 12:00

Tökéletes őszi estékre: pasztinákleves gesztenyével és baconnel

Az édeskés gesztenye és paszternák nagyon jól áll a baconnek. Vagy a bacon a levesnek.

október14., 11:26

Mustra