Tökéletes őszi vacsora: gesztenyés-húsos tészta

Van élet a gesztenyepürén túl, még akkor is, ha ezt a hagyományosan magyar édességet továbbra is imádjuk. A finom, főtt szelídgesztenye azonban egy rakás sós főételbe is jól illik, ezekből mutatunk meg a héten egy párat.

Ez egy igazán krémes, tejszínes és húsos fogás lesz, ami nem túl markáns ízével alkalmas arra is, hogy kedvenc fűszereid és aromás sajtjaid is belecsempészd. Ha szereted például a tárkonyt, akkor benne a helye, de jól illik a tetejére egy pár szelet, néhány csepp gesztenyemézzel meglocsolt camembert sajt is. 

Tárkonnyal és rozmaringgal is fűszerezheted.
Tárkonnyal és rozmaringgal is fűszerezheted.AlekZotoff

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 1 kiebb fej hagyma
  • 400 gramm darált hús (pulyka és sertés is lehet)
  • 200 gramm főtt szelídgesztenye
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint rozmaring vagy tárkony
  • 1 kisebb doboz tejszín
  • 500 gramm tagliatelle tészta
  • adagonként egy evőkanálnyi parmezán vagy grana padano sajt
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a vajat egy nagy serpenyőben, süsd meg benne a kockákra vágott gesztenyét, majd vedd ki és süsd meg a zsiradékban a hagymákat is. Ha egy pár percig sültek, add hozzá a húst, és süsd még néhány percen keresztül. Ezek után add hozzá a rozmaringot és mehet bele a tejszín is.

Párold a szószt néhány percig, közben főzd meg a tésztát. Tálaláskor őrölj rá borsot. Reszelj a tetejére egy jó adagot a sajtokból, majd mehet rá a gesztenye is. Paradicsomos-vörösboros változatban is finom, vega verzióban pedig a húst helyettesítheted apróra vágott, főtt gesztenyével.

 

 

13 tipp, hogy tökéletes legyen a tészta 13 tipp, hogy tökéletes legyen a tészta

Csak néhány apróság, de a végeredményen sokat változtat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Különleges vacsora fasírt helyett: gesztenyés-vörös áfonyás húsgolyók

Az ilyen különlegességek mellé nem is nagyon kell gondolkodnod a köreten, tökéletes egy adag párolt rizzsel, de nagyon finom sült krumplival és egy kis barnamártás alatt is.

2021. november8., 10:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek