Feltámadt a Doom és a Wolfenstein: egy applikáció segítségével újra játszhatsz

Ha a te gyerekkorod is azzal telt, hogy mindenképp megúszd a küldetést ép bőrrel, ezt az applikációt neked találták ki.

A Windows 95 Electron alkalmazás lehetővé teszi, hogy megint órákat tölts lövöldözéssel a Doom vagy a Wolfenstein 3D küldetéseit teljesítve. A fejlesztésről a SlashGear oldalán olvashatunk.

Ó, azok a régi szép idők!

Ki emlékszik még azokra az időkre, amikor abban mérték egy számítógép teljesítményét, hogy fut-e rajta a Doom? Az elvet követve a játékot sok más eszközre is megpróbálták telepíteni. De hogyan játszhatnánk ma egy olyan játékkal, ami 1993-ban debütált? A Windows 95 Electron alkalmazás második verziójának köszönhetően a ma használatos eszközökön is kiválóan fut a szoftver.

Éppen fél év telt el azóta, hogy megjelent az alkalmazás, amit Felix Rieseberg azért fejlesztett ki, hogy a technológiai újítások ne álljanak a Windows 95 használatának útjába. Mára az applikáció jóval több funkcióval rendelkezik, például gond nélkül telepíthető rá a Netscape 2.0 böngésző, sőt a Javascript Electron használata sem okoz problémát.

Újabb győzelmek a láthatáron!
Újabb győzelmek a láthatáron!Shutterstock

Nosztalgia ezerrel

Természetesen itt nem áll meg a történet. A Windows 95 Electron alkalmazásban már olyan klasszikus játékok vannak telepítve, mint a Doom, a Wolfenstein 3D, az A-10 Tank Killer, vagy a Grand Prix Circuit. Figyelemre méltó, hogy – egyelőre nem egyeztetve az engedélyekről és a szerzői jogokról – Rieseberg milyen fejlődést ért el ezekben a dolgokban, amik korábban csak JavaScripten keresztül futottak.

Ha kedvet kaptál a videójátékozáshoz, a „windows95 v2.0” egyelőre ingyenesen elérhető, és Windows, Mac és Linux eszközökön is fut az Electron platform támogatásának köszönhetően. Tekintettel azonban a szerzői jogokra, lehet, hogy nem élvezhetjük sokáig a modern köntösbe bújtatott nosztalgiát.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek