Így néz ki egy tökéletes nap - átlagosan évi 15 jut belőle

A napsütést és az ablakon kopogó esőcseppeket is elég sokan kedvelik, sok mindennek össze kell tehát jönnie ahhoz, hogy mindenki jól érezze magát.

A tökéletes napról áradozó amerikaiak útmutatása alapján a kulcsfontosságú hozzávalók listáját is összeállították a kutatók, akik szerint egy átlagos felnőttnek 15 olyan nap jut egy évben, amikor minden összejön. A tökéletes nap komponenseit listázó StudyFinds szerint látszólag jelentéktelen és triviális apróságok kellenek csak hozzá, hogy összejöjjön a dolog.

23 fok, napsütés

A 2000 felnőtt leírása alapján a napirendet is összeállították a kutatók: 8:15-kor kell kelni, és 10:50-kor ágyba bújni. Három órát a szabadban (napsütés, 23,3°C), három órát barátokkal, négy órát pedig családtagokkal kell tölteni. Hármat pedig… a tv előtt?! Kombinálni lehet vajon? A szabadban tévézni barátok és családtagok társaságában?

Szívességek, kutyasimogatás

Egy csomó más dologra is kéne hogy jusson ugyanis a drága időből. Rengeteg olyan apróság van ugyanis, ami katalizátorként szolgálhat és megindíthat minket a tökéletes naphoz vezető úton: egy lépéssel közelebb vannak például a boldogsághoz azok, akik elveszettnek hitt pénzre bukkannak a zsebükben, de az emberek 55 százaléka azt is jelentős plusznak érzi, ha addig aludhat, ameddig csak akar.

Így néz ki egy tökéletes nap
Így néz ki egy tökéletes napFotó: Shutterstock

Louis, Gucci, Prada

Az eső dobolását ágyban, párnák közt hallgatni szintén meglepően sokan (51%) szeretik, de közel ilyen népszerűek voltak az apró szívességek/kedvességek is (adni és kapni egyaránt jó), a válaszadók 48 százalékának pedig arra van szüksége, hogy legalább egy kutyát megdögönyözhessen. Emellett egy új ruha, frizura, könyv vagy személy megismerése/beszerzése is a helyes vágányra terelhet minket, és a következő apróságok is hozzájárulhatnak az idillhez:

  • Egy hosszú, forró zuhany.
  • Az első kávé íze.
  • Megölel valaki, akit szeretünk.
  • Amikor kinyújtózkodhatsz végre egy hosszú autóút után.
  • Egy rég nem látott baráttal való találkozás.
  • Finom pite!
  • A kedvenc lemezed.
  • Belépsz valahova, ahol épp a kedvenc dalod szól.
  • 40°C van, befolysz valahova, ÉS MEGY A LÉGKONDI!
  • Amikor egy fárasztó nap végén lehuppansz az ágyra.

Nagyon úgy fest, hogy korhatáros volt az a kérdőív...

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.