A légiutas-kísérők elárulják, mit ne egyél soha a repülőn

A stewardessek szerint bizonyos ételeket és italokat nem árt kerülni a repülőutak során.

Annak ellenére, hogy menő légitársasággal utazol, vagy hogy az első osztályra foglaltál helyet, még nem biztos, hogy az étel, amit felszolgálnak, kifogástalan lesz. A Buisness Insider megosztotta két légiutas-kísérő tanácsát arról, hogy mit kerülj, ha egy repülő konyhájáról eszel.

A repülős koszt alapvetően egészségtelen

Shreyas Parikh, aki öt nagyobb légitársaságnál dolgozott légiutas-kísérőként, elárulta, hogy a repülőgépeken felszolgált étel valójában nagyon egészségtelen, még akkor is, ha a vegán vagy a nyers lehetőséget választod. És egyáltalán nem friss.

A tálcádra kerülő ételek nem a repülőgépen, hanem a légitársaság konyháján készülnek tizenkét órával vagy akár néhány nappal a járat indulása előtt” - mondta.

Ha éjszaka repülsz, gondold meg, hogy mit eszel meg a reggelidből. „A rántotta és az omlett nem csak tojást, hanem különféle helyettesítőket is tartalmaz. Bár a gyümölcs frissnek tűnik, lehetséges, hogy órákkal a felszállás előtt vágták fel” – tette hozzá Parikh.

Óvakodj a tojástól, a gyümölcstől és a kávétól a repülőgépeken.
Óvakodj a tojástól, a gyümölcstől és a kávétól a repülőgépeken.Shutterstock

Só, fűszer és zsír

A légiutas-kísérő azt is elárulta, hogy a légnyomás nem csak a füledet dugíthatja el, más érzékeidet is befolyásolhatja. A magasban az ízlelésed és a szaglásod tompul, ezért a légitársaságok az utóbbi időkben sóval, fűszerekkel és zsírokkal tuningolják fel az ételeiket.

Parikh szerint ez az oka annak, hogy a legiutas-kísérők szívesebben csomagolnak maguknak egy-egy hosszú útra, és azt javasolja, hogy tedd ezt te is.

Engedd el a kávét 

Egy másik légiutas-kísérő arra figyelmeztet, hogy légy résen az italok tekintetében is. Ha lehet, inkább mellőzd a kávét, ugyanis ugyanabból a vízből készül, ami a mosdó csapjából is folyik. Kerüld azokat az italokat, amik meleg vízzel készülnek, a palackozott hűsítőkkel és a jéggel viszont nincs semmi gond.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek