Új csúcsétterem nyílik Budapesten: itt fog főzni Széll Tamás

Két év után újra fine dining étteremben főz Szulló Szabina és Széll Tamás. Mutatjuk hol, mikor, mit és mennyiért ehetsz itt.

Szulló Szabina és Széll Tamás az Onyx éttermet elhagyva először a Hold utcai piacon nyitott bisztrót Stand25 néven, mely egy éven belül elnyerte a Michelin Guide Bib Gourmand elismerését, most pedig közös tervük újabb állomása következik: megnyitják saját fine dining éttermüket.

Szulló Szabina és Széll Tamás
Szulló Szabina és Széll TamásFotó: Pintér Árpád / PIXELTASTER

Az új étterem közleménye szerint egyszerű, átgondolt ételeket kínálnak, és az ízek egyensúlyára, az alapanyagok megfelelő összehangolására koncentrálnak majd. A magyar gasztronómia tele van lehetőségekkel, ennek szépségét és sokszínűségét szeretnék továbbra is megmutatni. Étlapjukon elsősorban a magyar alapanyagok adta lehetőségeket törekednek bemutatni, illetve saját elképzelésüket a magyar konyháról, hogy az minden szempontból megfeleljen a modern kor és a kortárs gasztronómiával szembeni elvárásoknak.

“Évek óta bennünk van az a szándék, hogy lehetőleg magyar alapanyagokkal dolgozzunk, és valamelyest magyar irányba haladjunk. Nem fogunk újragondolt gulyáslevest vagy töltött káposztát adni, viszont tervezünk halászlevet, az sem titok, hogy hellyel-közzel ugyanazt, amit Nicola Portinarival találtunk ki. És lesz gulyás, bármilyen meglepő, de valamelyest klasszikus formában. Ezen kívül a többi étel inkább az alapanyagra fog támaszkodni, nem a hagyományos népi receptekre” – mondja a koncepcióról Széll Tamás.

A Stand belülről
A Stand belülrőlFotó: Pintér Árpád / PIXELTASTER

A Stand fiatal, elhivatott csapatában sokakkal már évek óta együtt dolgozik a két séf:

Egy éttermi csapat olyan, mint egy focicsapat. Nyilván össze vannak vásárolva a legjobb játékosok, de a pályán a lelküket is kiteszik és csapatban gondolkoznak.

Nagyon hasonló a konyha és a szervíz viszonya is. Akkor tud működni, ha összeszokott, szívesen bejáró, akár baráti viszonyban lévő emberek dolgoznak együtt” – mesél a Stand csapatáról Széll Tamás “Egy tányér akkor áll össze, ha három, vagy hat, vagy tizenegy ember együtt tud dolgozni. Ha valaki elmegy szabadnapra, akkor a másik úgy találja ott a pályát, mintha ő hagyta volna ott. Az én elképzelésem szerint a személyzet köré kell építeni az éttermet és nem fordítva. Ez többéves, évtizedes folyamat, de megéri.”

A tulajdonos-séfek szándéka szerint nem lesznek meghatározott gyakoriságú étlapváltások, ételekben és azok cseréjében gondolkodnak, szeretnék, ha az étlap fele emblematikus ételeket tartalmazna. Természetesen az étlapon megtalálható a 8 fogásos „Séf Menü”, melyet végigkóstolva a vendégek teljes képet kaphatnak Szulló Szabina és Széll Tamás konyhai filozófiájáról.

Mint egy focicsapat!
Mint egy focicsapat!Fotó: Pintér Árpád / PIXELTASTER

A legújabb budapesti fine dining étterem, a Stand ebédidőben és vacsorára várja a vendégeket július 7-től, szombattól a hatodik kerületben, a Székely Mihály utca 2. alatt. A nyolcfogásos séfmenü fejenként 29 500 forintba kerül majd, többek között sültpaprika-saláta, kacsamáj, őzgerinc, kecsege, gulyás, somlói is van benne. Négyfogásos vacsoramenüt 19 500 forintért kaphatsz majd, három fogásos ebédmenüt 7500, négyfogásost 9500 forintért ehetsz.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.