Sorozatok, amiknek nagyon várjuk a folytatását

Az elmúlt években annyi jó sorozat jött ki, hogy lehetetlen nem rabjává válni közülük legalább egynek. Többek között A szolgálólány meséje, az Outlander vagy A korona folytatása érkezik 2018-ban.

A sorozatnézésre egyetem alatt szoktam rá, amikor már éreztem, hogy ha nem megy, nem kell a könyv fölött ülni, egy jó sorozattal pedig pompásan ki lehet kapcsolódni két tárgy között, ráadásul szuper motivációs erő a "Ha ezzel végeztem, megnézek még egy részt" gondolata. Aztán ahogy gyűltek a félévek, úgy gyűltek a sorozatok is, mostanra pedig már választani sem tudok, hogy melyiknek a folytatását várom a legjobban, hiszen a 2018-as évadok annyi csavart ígérnek!

Ki vagy, Doki? – 11. évad

A leghosszabb múltra visszatekintő sci-fi sorozat legújabb évadának első részét ugyan már tavaly karácsonykor láthattuk, a folytatás csak idén startol. Peter Capaldival egy újabb fejezet zárult le a Ki vagy, Doki? történelmében, és nem csak azért, mert új doktor érkett a színre. A stafétát ugyanis Jodie Whittaker vette át, kedvenc időlordunk először reinkarnálódik női testben. Izgatottan várjuk az újabb kalandokat, mert imádjuk a belevaló női hősöket, és bár azt gondolnánk, hogy az alkotók nagy rizikót vállaltak, tulajdonképpen a Mester Missyvé válásával már tesztelték a közönség reakcióit. A gárda új segítőkkel is bővül, mégpedig egyből hárommal, Yasminnel (Mandip Gill), Ryannel (Tosin Cole) és Grahammel (Bradley Walsh). A folytatásra azonban őszig még várnunk kell.

A szolgálólány meséje – 2. évad

A Margaret Atwood regényéből készült nagysikerű sorozat folytatása lázban tartja a rajongókat. A szolgálólány meséje a 75. Golden Globe-gálán két díjat is bezsebelt, a legjobb dráma sorozatnak és a legjobb drámasorozat főszerepének (Elizabeth Moss) járó elismerést. A készítők ezután tették közzé a második évad előzetesét, ami bár nem árul el sokat a cselekményről, abban biztosak lehetünk, hogy még nyomasztóbb és kegyetlenebb sors vár Offredre. Arról, hogy mire számíthatunk a folytatásban Moss azt nyilatkozta a TV Guide-nak: „Meg se próbáljátok kitalálni, hogy mi fog történni, mert úgysem tudjátok.” Nem kell sokáig találgatnunk, az első részt április 25-én már láthatjuk a Hulu oldalán.

13 okom volt – 2. évad

A 13 okom volt formabontó a tinisorozatok között. Ugyan a gimnazisták mindennapjait dolgozza fel, egészen más szempontból közelíti meg, egy nagyon komoly témát feszeget, az iskolai zaklatást, ami egy fiatal lány halálával végződik. Az első évad Hannah szemén keresztül mutatta be a 13 okot, ami az öngyilkosságához vezetett. Nehéz elképzelni, hogy hogyan is folytatódhat a történet, amiben előzőleg elbúcsúztunk a főhőstől, de Katherine Langford visszatér majd az új részekben is. Annyit tudunk, hogy a kazettáknak ismét fontos szerepük lesz, és a régi karakterek mellett újak is feltűnnek majd. A bámutató pontos dátumát még nem osztották meg a készítők, de 2018-ban biztosan jön a folytatással a Netflix. 

Outlander – Az idegen – 4. évad

Nagy sikerük van a könyvadaptációknak, Diana Gabaldon sorozatának negyedik kötete is képernyőre kerül. Ha a készítők követik a könyv cselekményét, Brianna kerül a negyedik évad középpontjába. Az Őszi dobszóban a lány olyan felfedezést tesz, ami a kőrkörhöz vezeti őt, hogy a múltba menjen édesanyja, Calire után, hogy megmentse szülei életét, de egy váratlan találkozás során lehet, hogy öröké a 18. században ragad. Kijött egy rövid előzetes is, ahol Calire-t és Jamie-t Észak-Karolinában találjuk a jövőjükről beszélgetve. A The Starz 2018 őszére tervezi a 4. évad bemutatóját.

Viktória– 3. évad

A sorozatkészítők mostanában szeretnek már meglévő történetekkel dolgozni, a könyvadaptációk mellett a történelmi drámák is népszerűek. Főleg a briteknek szívügyük, hogy minél ismertebbé tegyék történelmüket, és nagyon jól ráéreztek, hogy ehhez a sorozatokon keresztül vezet az út. A Viktória a királynő éltét mutatja be románcokon, politikai csatározásokon és családi drámákon keresztül. A harmadik évadot 2018 augusztusára várhatjuk a szokásoshoz hasonlóan nyolc résszel. Dasy Goodwin, a sorozat írója elmondta, hogy az új évad 1848-ban veszi fel a történet fonalát, ami drámai és eseménydús évet jelentett a királyi családnak és Európának a kontinensen zajló forradalmak miatt.

202

A korona – 3. évad

A korona is az angol sikerszériákat gyarapítja. Az Erzsébet királynő életéről szóló sorozat megcáfolja minden tévhitünk arról, hogy a királyi család élete csupa pompa és szórakozás. Sokkal inkább jár áldozatokkal és lemondással uralkodóként élni. A második évad után ugrunk az időben egészen az 1970-es évekig. Erzsébet trónján Olivia Coleman váltja Claire Foyt, Matt Smith helyére pedig Seth Meyers kerül Fülöp herceg szerepében. A sorozatban több szerepet kapnak a királyi pár immár felnőtt gyerekei is. A Netflix a 10 részes évad megjelenését 2018 végére tervezi. 

649

Melyik sorozatot várod a legjobban?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek