Kakapó kerül a Lacoste krokodiljának helyére

Súlyosan veszélyeztetett fajok ugranak be, hogy tehermentesítsék a megfáradt, ágyban, párnák közt regenerálódó krokodilt.

A Lacoste és a természetvédelmi világszövetség együttműködésének köszönhető a krokodil ideiglenes nyugdíjaztatása, amely során 10 veszélyeztetett faj veszi át az ikonikus Lacoste logó helyét. A tragikus sorsát leginkább a saját bénaságának köszönhető, de azért kitartóan próbálkozó bagolypapagáj mellett jávai orrszarvúval és kaliforniai disznódelfinnel is menőzhet, aki szeretne segíteni a kihalóban lévő fajokon. Vagy ráunt a krokodilra.

Párosodtak!

A kalifornia disznódelfinek, a kakapók és a szumátriai tigrisek rajongóinak nem árt sietnie ugyanakkor, a példányszám ugyanis minden egyes faj esetében a még életben lévő állatkák számának felel meg. A súlyosan veszélyeztetett jávai orrszarvúból például mindössze 60-63 darab éldegél egy indonéziai nemzeti parkban, kakapófronton pedig már az is hírnek számít, ha 59-ből 41 nősténynek sikerül rávennie a szerencsétlen hímek egyikét, hogy elhálják a kapcsolatukat.

DE ÍGY NEM DERÜL KI, HOGY LACOSTE!

Egy póló úgy 45 000 forintba kerül egyébként, itt meg lehet nézni, kik kerültek rá az 1775 darab póló egyikére. Egyébként a bevétel egy részét az álltok megmentésére fordító Lacoste kezdeményezésénél furcsább együttműködésre is sort került mostanában, ha tehát mindenáron ritka galléros pólót szeretne valaki, van miből választani.A 180 ezres Vetements x DHL pólók eladásaiból származó bevételek egy részét a kihaló félben lévő futárok megmentésére fordítják majd! (Talán...)

Biztos megesett velük párszor a Vetements pólók piacra dobása óta, hogy valaki megpróbálta lehúzni róluk a munkaruhát… Figyelem DHL-futárok, ez kiváló keresetkiegészítési lehet! Mondjátok, hogy elszakadt, és rakjátok ki Ebayre!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek