Ők már azt is sikerként könyvelik el, hogy egyáltalán sikerült rendelniük a miniatűr és magmentes „koktélavokádókból’. „Régóta rajta tartjuk a szemünket a terméken, és repesünk az örömtől, hogy végre sikerült szereznünk egy adagot, hogy a mi vásárlóink is megkóstolhassák őket” – lelkendezett a M&S agronómusa.
A Daily Mail szerint amúgy a magmentes verzió beszerzése sem lesz olcsó mulatság. Egy csomagnyi nagyjából 700 forintba kerül majd a Spanyolországban termesztett ki csodákból, amelyek a méretes magok hiányában csupán 5-8 centisre nőnek meg. További akadálymentesítésre is sor került egyébként, az avokádófa beporozatlan virágából kifejlődött avokádók héja is ehető ugyanis.
A M&S azért örvendezik egyébként ilyen látványosan, mert a csak decemberben, és kis mennyiségben termő koktélavokádókat általában mind egy szálig elorozzák előlük a párizsi séfek. Most azonban sikerült beszerezniük egy keveset, ez pedig szemlátomást igazi ünnepnap a zöldség-gyümölcs részleg dolgozói számára.
A fentebb is idézett, magán kívül lévő agronómus szerint kisütve is ínycsiklandó fogás a miniavokádó. Ki tudja hihetünk-e neki, elvégre az első avokádóikat még „avokádó körte” néven árulták, és desszertként, vaníliasodóval javasolták a tálalásukat a Marks and Spencer lelkes dolgozói.