Egy jó verstetoválást a válladra?

A Magvető Caféban most megkaphatod, legalábbis a lemosható verzióját, ugyanis a nagy sikerre való tekintettel új kollekcióval készült az Athenaeum Kiadó. A „Viselj verset!” kampány tehát folytatódik, ezúttal olyan kortárs költők idézeteivel, mint Lackfi János, Szabó T. Anna, Likó Marcell, Haász János, de találunk felragasztani valót klasszikusoktól is, pontosabban Arany Jánostól és Jókai Mórtól. Mi is magunkra ragasztottuk őket.

A lemosható verstetoválások eredetileg a 88. Ünnepi Könyvhétre készültek, azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a kortárs irodalmat és az új, kevésbé ismert íróinkat. Az ötlet bevált, a projekt pedig folytatódik.

Viola Szandra, az ötletgazda szerint az ideiglenes verstetoválások nem nélkülözik a művészi üzenetet, és lehetőséget kínálnak arra is, hogy ki-ki a saját kreativitását használva helyezze el testén a verssorokat, és a saját egyéniségéhez illően válasszon idézetet. A tetoválások tervezésénél pont ezért odafigyeltek arra, hogy azok uniszexek legyenek és mindenféle öltözékhez passzoljanak. Úgy tudjuk, hogy a Magvető Caféban jelenleg ez az egyik legnépszerűbb dolog, amit az emberek ajándékba vásárolnak, és nemcsak a magyarok, hanem a magyar nyelv iránt lelkesedő külföldiek is előszeretettel vesznek verstetoválásokat.

A szerkesztőségben természetesen mi is kipróbáltuk a lemosható tetoválásokat, hiszen az ötlettel és annak céljával mi is mélyen egyetértünk, azt viszont egy kicsit fájlaltuk, hogy nem túl sok írótól válogathattunk idézetet, így volt olyan munkatársunk, aki egyikkel sem tudott azonosulni, az meg különösen nem tetszett, hogy csupán egyetlen női névvel találkoztunk.

Az új kollekció darabjait a Magvető Caféban lehet megvásárolni, valamint a Líra Könyv honlapjáról is meg lehet őket rendelni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra