Zanza!

Amint beköszöntött a hűvös idő, rögtön van alibink nehezebb ételeket enni akár reggelire is. Persze, ilyet inkább csak ráérős hétvégéken.

Minden került bele, amit a hűtőben találtam, és ami azért jó eséllyel bárkinél megtalálható. Semmi nincs kőbe vésve, alakítsa saját ízlése szerint!

A legjobb őszi reggeli1
Fotó: Katuci

Szereti a gombát? ITT további 12 szuper receptet talál. További tojásos ételekért pedig kattintson IDE

Hozzávalók

25 dkg gomba
10 dkg sonka
1 csokor újhagyma (1 fej hagyma is lehet helyette)
1 kápia paprika
3 tojás
egy kevés sajt
1 evőkanál zsiradék  
só, bors

  1. A gombát megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát és a paprikát is felszeleteljük, a sonkát pedig felcsíkozzuk.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, beledobjuk az előbb feldarabolt hozzávalókat. Sózzuk és borsozzuk, majd 5-10 percig pirítjuk. Közben 200 fokra előmelegítjük a sütőt.
  3. A serpenyőt levesszük a lángról, és egy kanál hátuljával 3 mélyedést nyomunk bele.
  4. A tojásokat egyesével felütjük, és a lyukakba folyatjuk.
  5. Az előmelegített sütőbe tesszük kb. 10 percre, amíg a tojások megszilárdulnak.
  6. Tálalás előtt meghinthetjük egy kevés reszelt sajttal. 
A legjobb őszi reggeli2
Fotó: Katuci
Blogmustra