Igen, tényleg villámgyorsan összeállítható sütiről van szó: a málnaszemeket (ilyenkor kiolvasztott, lecsöpögtetett mirelit) csak összeforgatjuk egy kevés keményítővel és cukorral, a kakaós morzsaréteg elkészítését az aprítógépre bízzuk, és már sülhet is!
Málna helyett bármilyen szezonális bogyós gyümölccsel, vagy kiolvasztott fagyasztottal is isteni lesz!
Hozzávalók egy nagy kerámia piteformához vagy 8 kicsi szufléformához:
Málnás réteg:
300 g málna
1 ek. kukorciakeményítő
2 ek. nádcukor
Morzsa:
100 g liszt (mi most zabpehelylisztet használtunk)
40 g zabpehely
10 g holland kakaópor
80 g nádcukor
100 g hideg vaj
1 kk. sütőpor
1 csapott kk. őrölt fahéj
egy csipet só
1. A málnaszemeket összeforgatjuk a keményítővel és a cukorral, majd elterítjük a piteforma aljában vagy szétosztjuk a kicsi szufléformákban.
2. A morzsa összes hozzávalóját egy S-késes aprítógépben morzsásra aprítjuk vagy kézzel elmorzsoljuk. Ha kézzel dolgozunk, igyekezzünk gyors mozdulatokkal elmorzsolni a tésztát, hogy ne kezdjen el olvadni a hideg vaj.
3. A morzsát a málnás rétegen egyenletesen elterítjük a nagy piteformában vagy a kicsi szufléformákban.
4. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.