Málnás-kakaós villámsüti a hétvégére

Olvasási idő kb. 1 perc

Igen, tényleg villámgyorsan összeállítható sütiről van szó: a málnaszemeket (ilyenkor kiolvasztott, lecsöpögtetett mirelit) csak összeforgatjuk egy kevés keményítővel és cukorral, a kakaós morzsaréteg elkészítését az aprítógépre bízzuk, és már sülhet is! 

Málnás crumble1
Ötvös Zsuzsanna

Málna helyett bármilyen szezonális bogyós gyümölccsel, vagy kiolvasztott fagyasztottal is isteni lesz!  

Hozzávalók egy nagy kerámia piteformához vagy 8 kicsi szufléformához:

Málnás réteg:

300 g málna 
1 ek. kukorciakeményítő
2 ek. nádcukor

Morzsa:

100 g liszt (mi most zabpehelylisztet használtunk) 
40 g zabpehely
10 g holland kakaópor
80 g nádcukor  
100 g hideg vaj
1 kk. sütőpor
1 csapott kk. őrölt fahéj  
egy csipet só 

1. A málnaszemeket összeforgatjuk a keményítővel és a cukorral, majd elterítjük a piteforma aljában vagy szétosztjuk a kicsi szufléformákban.

 2. A morzsa összes hozzávalóját egy S-késes aprítógépben morzsásra aprítjuk vagy kézzel elmorzsoljuk. Ha kézzel dolgozunk, igyekezzünk gyors mozdulatokkal elmorzsolni a tésztát, hogy ne kezdjen el olvadni a hideg vaj.

3. A morzsát a málnás rétegen egyenletesen elterítjük a nagy piteformában vagy a kicsi szufléformákban.

4. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Málnás crumble2
Ötvös Zsuzsanna
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek