Enne fagylaltot egy hal szájából?

Zanza!

Ismeri a taijakit? Nem? Nos, ez egy tengeri keszeg alakú, jellemzően vörösbabkrémmel töltött japán tésztakosárka, amit a Meidzsi-korban készítettek először, és amit a XX. század vége óta már sokféle egyéb töltelékkel is készítenek.

Manhattanben például fagylaltot pakolnak bele a Taiyaki NYC nevű helyen, amelynek ötlete akkor pattant ki a tulajdonos, Jimmy Chen fejéből, amikor Japánban járt. 

A nem túl izgalmas eredettörténet és unalmasan informatív név természetesen nem jelenti azt, hogy az ízválaszték is lapos lenne, hiszen zöldteás és feketeszezámos fagylaltot is lehet itt kapni. Persze a hagyományosabb ízek kedvelői is megtalálják a számításukat, mert van vanília és csokoládé is - írja a RocketNews24.

Van még!

És egy utolsó!

Menő! (534) (443) Ciki!
Blogmustra