Ezek voltak a kedvenc kollekcióink 2015-ben

2015-ben sem maradtunk divatbemutatók nélkül, sőt néha már-már úgy éreztük, hogy kicsit több is van belőlük a kelleténél. Azért idén is igyekeztünk átlátni a kialakult káoszon és beszámoltunk a divatvilág legfontosabb, New Yorktól-Párizsig vagy még azon is túl nyúló eseményeiről. Több olyan momentum is volt idén, ami izgalomban tartotta a megszállottabb divatrajongókat, a Gucci például jól felforgatta a férfidivat állóvizét, míg a Saint Laurent után a Moschino, valamint a Dolce & Gabbana is azon ügyködött, hogy ügyfelei között tudhassa a fizetőképes fiatal generációt is.

Több neves divatháznál is kreatívigazgató váltás volt a szezonban, a Christian Dior Raf Simonsnak intett búcsút, a Balenciaga Alexander Wanggel nem hosszabbította meg a szerződését, míg mindenki legnagyobb meglepetésére a Lanvin sem kíván együtt dolgozni vezetőtervezőjével, Alber Elbazzal a jövőben. A Viktor & Rolf pedig Jean Paul Gaultierhez hasonlóan szakított a ready-to-wear világával és ezentúl csak az haute couture vonalra kíván fókuszálni. A páros által bemutatott képkeretes estélyiruha kollekciót pedig nagyon szeretnénk majd látni a celebnőkön a közelgő díjátadó szezonban.

A meglévő klasszikus, illetve divatban tartott, de már elcsépeltek számító trendek mellé számos új őrület is született az őszi-téli, valamint a tavaszi-nyár kollekciókat bemutató divathéten, aminek köszönhetően Wes Anderson karaktereknek, betépett gonzó újságírónak, Star Wars és Mad Max hősnek is öltözhettünk, ha akartunk, de a divatházak szerint menő lesz viktoriánus nőnek is öltözni az előttünk álló időszakban. Persze arról sem feledkezzünk meg, hogy az átlagember öltözködésére emlékeztető normcore stílust a gazdagokat majmoló heritage core váltja majd az utcai divatban. Alább minden divatházhoz talál egy galériát, kattintson és nézze meg, hogy melyek voltak a legemlékezetesebb kollekciók 2015-ben!

Gucci

Dolce & Gabbana

Christian Dior

Lanvin

Prada

Marc Jacobs

Chanel

Jean-Paul Gaultier

Viktor & Rolf

Oszd meg másokkal is!
Mustra