Zanza!

Salátával könnyű nyári ebéd, ha viszont valami izmosabb köretet is adunk mellé, máris fajsúlyosabb. A maradékot mehet akár szendvicsbe is! A masszába reszelt cukkini íze nem érződik, viszont emiatt sütés közben nem szárad ki.

Fotó: Katuci

Ha kevés az időnk, akár előző este is összedobhatjuk, másnap pedig mehet a sütőbe.

Hozzávalók:

50 dkg darált csirkehús
40 dkg cukkini
15 dkg sajt
1 szikkadt zsemle
2 tojás
3 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors

  1. A cukkinit lereszeljük, besózzuk, és állni hagyjuk néhány percig. Amikor levet ereszt, alaposan kinyomkodjuk.
  2. A darált húshoz adjuk a reszelt sajtot, a kinyomkodott cukkinit, a felkarikázott hagymát, a préselt fokhagymát, a tojást, és a késes aprítóban megdarált zsemlét. Az egészet sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összedolgozzuk.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  4. A húsos masszát egy kb. 20x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük, és 50-60 perc alatt készre sütjük. 
Fotó: Katuci
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra