A szép, nagy csirkecombok finom mézes-mustáros pácot kapnak, pihennek kicsit a hűtőben, és már süthetjük is az ízes, ragacsos húst.
Katuci
Előző este is bepácolhatjuk, sőt be is készíthetjük a tepsibe, így délelőtt csak gyorsan meg kell sütnünk. Igazi kényelmes kaja.
Hozzávalók:
2 nagy, egész csirkecomb
4 evőkanál mustár (lehet édes vagy csípős is)
4 evőkanál méz
2 evőkanál olívaolaj + egy kevés a tepsi aljába
1 evőkanál kakukkfű
só, bors
- A mustárt, a mézet, az olajat és a fűszereket simára keverjük.
- A combokat megmossuk, megtöröljük, és alaposan bedörzsöljük a páccal.
- Egy sütőedény alját kiolajozzuk, belefektetjük a húsokat, és lefedjük (alu)fóliával. Éjszakra, de legalábbis 2-3 órára hűtőbe tesszük.
- 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük az ételt a fóliával együtt 1 órára, majd levesszük a fóliát, és további 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Katuci
További kedvenc csirkeételeinket ITT találja.