A klasszikus márványkuglóf után itt egy igazi luxusváltozat kuglófra! A marcipántól hihetetlenül szaftos lesz a tésztája, így akár több napig fogyasztható, nem fog kiszáradni. A marcipánhoz pedig pazarul illik a darált mák és az aszalt meggy.
Nincs vele sok munka, csak a sütési időt győzzük kivárni, utána tökéletes lesz egy kávé vagy habos kakaó mellé!
Hozzávalók:
150 g puha vaj
80 g nádcukor
2 tojás
100 g marcipán
100 g joghurt
1,5 dl tej
2 tk. sütőpor
230 g liszt (ebből 80 g teljes kiőrlésű volt nálunk)
30 g darált mák
100 g aszalt meggy (de fagyasztott vagy befőtt meggy is tökéletes lesz hozzá)
a tetejére: porcukor
1. A puha vajat a nádcukorral habosra keverjük, majd hozzádolgozzuk egyenként a tojásokat. Ezután hozzákeverjük a joghurtot és a tejet.
2. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport és a darált mákot. A száraz hozzávalókat összeforgatjuk a tejes-tojásos-vajas résszel.
3. A marcipánt lereszeljük, és a kuglóftésztához keverjük a meggyel együtt.
4. Egy nagyobb kuglófformát kivajazunk, és kilisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát. 175°C-ra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük. A sütés végén tűpróbával ellenőrizzük, megfelelően átsült-e. Ha kihűlt, meghintjük porcukorral.