Melyik volt a legdurvább Photoshop-baki idén?

Mióta feltalálták a Photoshopot, azóta jönnek szembe az interneten (és sajnos sokszor a valóságban is) az elfuserált fotók. Nem volt ez másképp idén sem: számos olyan helyzet akadt, amikor a retusőrök és képszerkesztők véletlenül (vagy éppen felsőbb utasításra) vicces, ijesztő vagy morbid végeredményt produktáltak. Ezeket gyűjtöttük össze, ön pedig megszavazhatja, hogy melyik volt a legbénább Photoshop-baki 2014-ben!

Sápadt Nicole Kidman

Április elején írtunk arról, hogy újra Nicole Kidman lett a Jimmy Choo arca. Jobban jártunk volna, ha a plakáton csak a cipők látszanak, ugyanis az ausztrál színésznőt felismerhetetlenné retusálták.

jimmy-choo1
Fotó: Jimmy Choo

Torz derék

Kár, hogy nem fogadtunk arra, hogy a fürdőruhaszezon sem múlik el baki nélkül: idén a Loft játszotta el a testfaragó kártyát azzal, hogy a modell derekát egy diszkrét 20 centivel beljebb húzta.

6142016 60f2326159b9858bd748ab1a99af5fe7 wm
Fotó: loft.com

Ijesztő végtagok

Komolyan nem értjük, hogy miért nincs idő arra, hogy legalább minimálisan átnézzék az elkészült fotókat, de úgy tűnik, a Revolve-nál és a Nordstromnál is emberhiány van árgus szemekből. Előbbi összeragasztott lábujjakat, utóbbi kiálló könyököt retusált modelljének.

6393108 cbcc7f2939a99a1b8c87e1389f1fc9ad wm
Fotó: revolveclothing.com

Lapos has

Akadt idén olyan is, amikor a modell jóhiszeműen pózolt a fotósnak, majd másnap arra ébredt, hogy szétretusálták. Ez valóban nem szép gesztus, viszont nem teljesen értjük: mit várt a "mai világban"?

A photo posted by meaghan (@meagsk) on

Thigh gap

A Thigh gap az összezárt lábak közötti rést jelenti. Kevés embernek adatik meg, és azok egy része is csak Photoshoppal juthat hozzá. Így történt ez a Targetnél is, ahol - a képet elnézve - talán még ez a legkisebb baki.

75777630-8b58-0131-5280-1e42d7db3271
Fotó: Target

Kampókéz

Emlékeznek még az Otto magazinra? Mi is csak alig. Ha fehérneműt szeretne venni tőlük, óvatosan nézegesse a képeket: belefuthat az ügyetlenül retusált kampókézbe!

OTTO.PNG
Fotó: OTTO

Halmozott hibák

Akadnak olyan szituációk is, amikor nem csak egy hibát fedezhetünk fel a fotón. A csoportképek mindig nagy veszélyforrást jelentenek - így történt ez a GQ online esetében is. A középső férfi egyik keze eltűnt, a két baloldali srác napszemüvegén pedig más tükröződik, mint a többiekén. Kínos.

Lapátkezek

A H&M-nek sem kell a szomszédba mennie, ha kicsit feltűnősködni szeretne: sportkollekcióját bemutató lookbookjában az egyik modell óriási lapátkezeket kapott.

big-hands-540x1024 másolata
Fotó: h&m

A félig plus-size

Az idei plus-size őrület miatt nem maradhatott ki a listából az a kép sem, amit a tenyeres-talpas bakihoz hasonlóan a svéd üzletlánc követett el. A futónadrágot promotáló modell láthatóan plusszos kategóriába esik, viszont a derekát elnézve mégsem akarták, hogy túlságosan annak tűnjön.

HM.PNG
Fotó: h&m

Melyik a legdurvább Photoshop-baki?

  • A thigh gap 2812
  • A torz derék 2730
  • A kampókéz 1278
  • A lapátkezek 609
  • A halmozott hibák 410
  • A sápadt Kidman 243
  • Az összemosott lábujjak 164
  • A laposított has 112
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Mustra