Brassói, egészségesebb vezióban

A krumplit a méltánytalanul mellőzött csicsókára, a sertést pedig csirkehúsra cseréltem ebben az ételben. A csicsóka sokkal egészségesebb, édeskés íze miatt könnyen szerethető, és ilyenkor már sok helyen lehet kapni.

CSC 1906akicsi
Katuci

Olaj helyett ezúttal szintén az egészségesebb verzióra szavaztam, és kókuszzsírral főztem. Nem először írok róla, ugyanis nagyon szeretek benne sütni. Teljesen jól helyettesíthető vele a napraforgóolaj - semleges az íze, nem büdös sütés közben, és nehezebben is ég meg.

Csicsókás brassói, hozzávalók:

1 kg csicsóka
1 kg csirkemellfilé
1-2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, olaj (kókuszzsír)

  1. A csicsókát meghámozzuk, alaposan megmossuk, kis kockákra vágjuk. Serpenyőben olajat vagy kókuszzsírt hevítünk, több részletben megsütjük a zöldséget. Papírtörlőn lecsepegtetjük.
  2. A megmosott húst egész apró kockákra vágjuk, hogy gyorsan átsüljenek. Ha kész a csicsóka, a zsiradék egy részét kiöntjük. A maradékon megpirítjuk a felaprított hagymát, rányomjuk a fokhagymát, rádobjuk a húst, és 15-20 perc alatt készre pirítjuk. Néha megkeverjük, közben sózzuk és borsozzuk.
  3. Ha elkészült, összekeverjük a sült csicsókával, átmelegítjük, azonnal tálaljuk.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra