Expresszkaják: a negyedórás tonhalfasírt

Olvasási idő kb. 1 perc

Azt hiszem, manapság szinte mindenki a 10-15 perc alatt elkészíthető, gyors ételeket keresi. Ez a fasírt jól jön rohanós hétköznapokon, vagy épp kirándulós hétvégéken. Tálalhatjuk salátával, ropogósra sült újkrumplival, de jó kis halburgert is összehozhatunk belőle.

DSC 4900akicsi
Katuci

Nincs őrülten erős halíze, így azoknak is ajánlom, akik kevésbé szeretik a halat. A petrezselyem cserélhető korianderre, a citrom lime-ra, és elbír egy kis chilit is.

Hozzávalók:

15-20 dkg tonhalkonzerv (2-3 doboz)
1 tojás
2-3 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb csokor petrezselyem (és/vagy korianderzöld)
1 citrom (vagy lime)
opcionális: chilipaprika
1 kifli vagy zsemle
só, bors
olaj a sütéshez

  1. A kiflit vagy zsemlét késes aprítóban morzsásra daráljuk.
  2. Összekeverjük a szétcafrangolt tonhallal, a felaprított petrezselyemmel, a felkarikázott újhagymával, a zúzott fokhagymával és a fél citrom finomra reszelt héjával. Na meg az apróra vágott chilivel, ha azt is teszünk bele.
  3. Hozzáütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, jól összegyúrjuk.
  4. Közben serpenyőben olajat hevítünk.
  5. A masszából kis pogácsákat formázunk, közepes lángon kisütjük, papírtörlőre szedjük. Tálalás előtt ráfacsarunk egy kis citromlevet.
DSC 4919akicsi
Katuci
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek