Csirkés wrap – gyorskaját otthon

Teljes gőzzel gyalogolunk bele a nyárba, érdemes felkészülni néhány időtakarékos recepttel. Ha hőség van, ne rohanjunk rögtön egy gyorsétterembe, csak, hogy ne kelljen főzni, otthon sokkal finomabb verziót tudunk összehozni.

DSC 4983akicsi
Katuci

A készen kapható tortilla lapokat nagyon szeretjük, már szinte minden közepes méretű boltban be lehet szerezni, és roppant praktikus.

Ha korábbi hússütésből, esetleg grillezésből marad ki hús, csíkozzuk fel, és tegyük a fagyasztóba. Így még azzal sem kell bajlódni, elég lesz felmelegíteni, és 3 perc alatt kész lesz az ebéd.

Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg csirkemell filé
1 csokor újhagyma vagy egy fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj, vaj 
tejföl
petrezselyem
reszelt sajt
salátakeverék
szeletelt zöldségek
tortilla lapok

  1. A megmosott húst vékony csíkokra vágjuk. Egy magas falú serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a felkarikázott újhagymát és a zúzott fokhagymát. Több részletben hozzáadjuk a húst, jól megpirítjuk. Sózzuk-borsozzuk, gyakran átkeverve 15-20 perc alatt készre sütjük.
  2. A tortilla lapokat a sütőben egy-két perc alatt átmelegítjük, ilyenkor akár sajtot is reszelhetünk rá. Ha kivesszük a sütőből, megkenjük egy kis petrezselymes tejföllel.
  3. A közepére salátát halmozunk, jöhetnek a zöldségek, egy kis hagyma, végül a hús. Ráhajtjuk az egyik oldalát, az alját felhajtjuk, végül a másik oldallal lezárjuk a tekercset.
DSC 4981akicsi
Katuci
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek