Koppintott csoki is lehet finom

A Mars, Snickers, Twix, Bounty és Milky Way hasonmásait árulja saját néven a Tesco, kiváncsiak voltunk, mit tudnak ezek a másolatok. Mivel fajlagos árban - egy kivétellel - alig olcsóbbak az eredetinél, így saját márkás koppintást venni csak akkor van értelme, ha az finomabb az igazinál is. Végigkóstoltuk, jobb-e a teszkós csoki, mint amiről másolták.

Twix

Nyúlós a karamell, jó ropogós a sárga színű keksz és nagyon finom a csokibevonat is. Isteni illata van, viszont gyerekeknek egyáltalán nem ajánljuk, mert szinte azonnal megolvad a csoki az ujjbegyeken, tehát nagyon könnyű szétkenni a kanapén és a fehér pulcsi is azonnal koszos lesz tőle.

Tesco, Crunchy caramel biscuit

Nincsen semmilyen illata, keményebb mint a Twix, és nagyon-nagyon furcsa íze van: savanykás. Leginkább egy évek óta a nagyi fiókjában álló táblás csokoládéra hasonlít az íze, elég erős savanykás utóízzel A karamell nem nyúlós, inkább kemény. Na, ez az a csokoládé, amit nem szívesen vennénk meg és ne próbálja meg gyerekét átverni azzal, hogy „nézd vettem neked Twix-et”, mert ő sem fogja bevenni.

Mars

Mindenki azonnal rájött, hogy a Mars csokit majszolgatja. Furcsa módon, így a vakteszt alatt egy csomó olyan dologra is figyel az ember, amit egyébként észre sem venne. Nagyon finom illatos, a karamellnek nagyon szép színe van és tök jól nyúlik. Könnyen megolvad, úgyhogy inkább szeletelje fel ha kisgyermekének szánja.

Tesco, Crazy Caramel

Mivel ez a tesztben a "valódi" előtt jött, többször is megkóstoltuk, de nem tudtunk rájönni, hogy ez az eredeti-e. (Bár miután megkóstoltuk az igazi Marsot is, ez már nem volt kérdés...) Nagyon jó illata van, valamivel vékonyabb benne a karamell réteg mint a tesójában és nagyon krémes a nugát része. Szívesen ajánljuk Mars imádóknak, nem fognak benne csalódni! Küllemre is nagyon hasonlít drágább társához, ha szeletelve kínálja „kis katonákként”, senki nem fog rájönni a turpisságra, hogy nem az eredeti változatot fogyasztják.

Snickers

Ennél az édességnél sem volt kérdés, hogy ez az eredeti. Isteni pörkölt mogyoró illata és íze van, nagyon könnyen rá lehet kattanni. Sárgásbarna, borostyán színű a karamell, jó vastag csokiréteg veszi körül és rengeteg mogyoró van benne. Csokifüggőknek nem ajánljuk, mert tényleg nagyon ízletes. Viszont ha le akar szokni a csoki falásról, vegye a Snickers Tescós változatát, attól biztosan egy életre meggyűlöli a csokoládét minden formájában.

Tesco, Nutty nougat caramel

Sajnos a csokibevonón kicsapódott a tej, ami már ránézésre is ciki és aki ismeri a jelenséget az tudja, hogy ettől az íze sem lesz jobb. Sőt! A csoki nagyon kemény, fukarkodtak a mogyoróval és olyan gumiszerű, rágós az egész. J-t a régmúltra emlékeztette: „olyan az íze, mint amikor vasárnap mentünk családi ebédre a nagymamámhoz és ő az ezer éves Afrika táblás csokival kínálgatott. Mondjuk abból a szempontból jó, hogy visszahozza a régi ízeket, de más jó tulajdonsága nincsen.” Szóval, ha szeretné gyermekének megmutatni, hogy milyen volt a szocializmus ízetlen, de annál inkább avas mogyorója vajas kakaómasszában, nyert ügye van!

Bónusz, Snickers dark

Akinek túl édes a Snickers tejcsokis változata, próbálja ki az étcsokoládésat. M. nem szereti a mogyorós édességeket, de ez igencsak bejött neki: „nagyon állat, rohadt jó szagolgatni és az íze mindent visz”. Nekünk is ízlett, reméljük nem csak „limited edition” lesz.

Bounty

Erős kókusz illata van, ami ugye egyáltalán nem meglepő. Elég édes, de ezt kompenzálja a rengeteg kókusz ami benne van. Zs szerint az a legjobb benne, hogy amikor a csoki már elolvadt a szájban, a kókuszt még mindig lehet rágni.” Tényleg olyan mintha az igazi kókusz húsát rágcsálná az ember.

Tesco, Cool coconut

Végre megint egy szuper, gazdaságos koppintás, ami roppantul hasonlít az eredetihez. Mindent el lehet mondani róla amit előző testvéréről, talán annyiban lehet csak az eltérés, hogy ebben kicsit szárazabb a kókusztöltelék. Viszont, roppanós a csokiréteg körülötte, amiért bónusz pont jár!

Milky Way

Nem kifejezetten van illata, nagyon puha és krémes. Egészen enyhén hasonlít az íze a vajkaramellához. Ami szuper, hogy darabonként nézve ez tartalmazza a legkevesebb kilokalóriát, ami nem csoda, mert feleakkora, mint a többiek - viszont a kilónkénti ára a duplája a mezőny többi tagjának.

Tesco, Wild and whippy

Nem csak olcsóbb, de jóval nagyobb is, ez volt az egyetlen édesség, ahol a teszkós változat fajlagosan is tényleg jóval kevesebbe kerül. Nincsen semmilyen jellegzetes illata és inkább tűnik karamellásnak mint tejesnek. Annyira fojtogató, hogy ha erre fanyalodna, nem árt ha van a közelben egy pohár víz is. A jó tulajdonsága, hogy gyorsan teltség érzetet kelt, csak sajnos ez tart nagyon sokáig. Viszont, a második harapást már nem is fogja annyira kívánni...

Csokoládé Tömeg (g) Ár Fajlagos ár Kcal (darab) Pont
Twix 51 135 264,6 277 24
Tesco, Crunchy caramel biscuit 42 108 257,1 210 8
Mars 47 135 287,2 244 21
Tesco, Crazy Caramel 40 108 270 185 20
Snickers 51 135 264,7 284 23
Tesco, Nutty nougat caramel 40 89 222,5 200 7
Bónusz, Snickers dark 51 135 264,7 250 24
Bounty 57 135 236,8 269 26
Tesco, Cool coconut 50 108 216 120 17
Milky Way 26 135 519,2 115 19
Tesco, Wild and whippy 40 108 270 185 12
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek