Tippek modellektől: így pózoljon bikiniben!

Bár a legtöbben nyugodtan fekszenek a parton vagy néha megmártóznak a vízben, a közösségi oldalaknak köszönhetően egyre többen vannak azok, akik strandolás közben is nagy hévvel készítik a fotókat, amelyeket majd megoszthatnak országgal-világgal. Persze ilyenkor mindenki a legjobb formáját akarja hozni, ezzel nincs is semmi baj. De hogyan pózoljunk bikiniben? A Fashionista megkért pár hivatásos modellt, hogy adjanak tippeket nőtársaiknak.

1. Pipiskedj!

Jessica Hart 2009-ben szerepelt a Sports Illustrated bikinis különkiadásában, szóval ő biztosan tudja, hogy miről beszél. Szerinte érdemes lábujjhegyre állni, hiszen ettől megfeszülnek az izmok, ráadásul hosszabbnak tűnik a lábunk. A karunkkal ne csináljunk semmi vadat, helyezzük a csípőnkre vagy babráljunk a hajunkkal. Ja, az állunkat pedig emeljük meg, így nem lesznek zavaró árnyékok a szem alatt és sokkal magabiztosabbnak tűnünk – állítja Hart.

2. Válassz jól fürdőruhát!

Georgina Burke plus-size modell úgy véli, egy jól megválasztott, megfelelő méretű fürdőruha a legfontosabb dolog és persze nem árt, ha hibátlan bőrünk van. Ha másként nem megy, próbálkozhatunk barnító készítményekkel is. Persze az sem mindegy, milyen pózt veszünk fel. Szerinte érdemes kinyomni a feneket, hátrahúzni a vállakat, hogy a mell kidülledjen és persze amennyire csak tudjuk, húzzuk be a hasunkat.

3. Így tűnik majd hosszabbnak a láb!

Ha egyik lábunkat a másik elé rakjuk, akkor olyan hatást érünk el, mintha homokóra alkatunk lenne – tanácsolja Burke, aki emellett szintén azt tanácsolja, hogy a kezünket tegyük a csípőnkre. Hozzáteszi, kicsit fordítsuk el a testünket a kamerától és ahogy Jessica Hart is javasolta, szegezzük előre az állunkat. A molett hölgyeknek pedig azt ajánlja, hogy vegyenek fel magassarkút, optikailag ugyanis ez is nyújt.

4. Lábak keresztbe, vállat ejts!

Lauren Chan szerint amellett, hogy keresztezzük a lábainkat, ügyeljünk arra, hogy az egyik vállunk legyen lejjebb a másiknál. A karjainkkal pedig ne csináljunk semmit, esetleg az egyik kezünket a derekunkra helyezhetjük.

5. Takarj, ha muszáj!

Chan szerint mindig legyen nálunk egy könnyed sál vagy strandruha, amivel el tudjuk takarni a kínos részeket és nagyon jó dolognak tartja, hogy ismét divatba jöttek a magas derekú bikinik.

6. Fő a természetesség!

Erin Heatherton, a Victoria's Secret egyik modellje szerint minden póz jó, ami természetesen jön, ami kényelmes. Ha nem akarjuk lógatni a karunkat, helyezzük a kezünket a csípőnkre, vagy ahogy Jessica Hart is javasolta, játszadozzunk a hajunkkal. Hozzáteszi, helyezzük a súlyunkat a lábfej elülső részére és egy kicsit meg is dönthetjük a csípőnket.  Ja, és bánjunk óvatosan a sminkkel, a túl sok festék ciki a strandon.

7. Mosoly, szemkontaktus!

IngaEiriksdottir, aki Georgina Burke-höz hasonlóan szintén plus-size modell, elismételte a többiek tanácsainak egy részét és hozzátette, egy nagy, széles mosoly soha nem árthat, ahogy az sem, ha egyenesen a kamerába nézünk. Nem baj, ha egy kicsit megdöntjük a fejünket az egyik irányba, de mindig, minden körülmények között nézzünk a fényképezőgép lencséjébe. Ja, és persze jógázzunk sokat és barnuljunk vagy barnítsunk, kinek hogy tetszik.

8. Pucsíts!

Chrissy Teigen szintén feltűnt már a Sports Illustrated bikinis különkiadásában, így az ő tanácsai is mérvadóak lehetnek. A modell állítása szerint mindig ragaszkodik ahhoz, hogy felülről fotózzák és nyugodtan kövessük mi is a példáját. Ami az arcot illeti, neki az jött be, ha egy kicsit kinyomja az állát és lehajtja a fejét. Igen, tudja, hogy ez kicsit fura érzés, de ha nem visszük túlzásba, mindenkinek jól áll. És persze ami még nagyon fontos, hogy toljuk ki a fenekünket egészen addig, amíg el nem kezd fájni a derekunk.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek