Dávid-csillaggal húzta ki a gyufát az Urban Outfitters

Zanza!

Az Urban Outfitters nem bír leállni, nemrégiben egy leszbi csókkal jött elő, de terpesztett már 15 éves modellt is, most pedig egy férfi póló kapcsán még a holokauszttal is sikerült egy posztban szerepelniük. A botrányt egy Dávid-csillagra hasonlító minta váltotta ki, ami végül lekerült a pólóról de ahhoz épp elég volt hogy ismét csapjon egy kis reklámot a ruházati cégnek.

A gyanús díszítés az antiszemitizums és a fanatizmus ellen harcoló The Anti-Defamation League szerint ízléstelen és sértő, mivel arra a jelképre hasonlít, amit a zsidóknak a holokauszt idején kellett viselniük, ráadásul éppen ott, ahol azt az UO pólóján is szerepel. A hatágú, kék foltszerű rávarrt díszítésbe valóban belemagyarázható a csillag , azonban az Outfitters szerint nem akartak vele megbántani senkit. "Először is a grafika nem a Dávid-csillag, és biztosíthatom önöket, hogy ez egyáltalán nem hivatkozik a judaizmusra, a nácizmusra és a holokausztra. A grafikai munka érkezett a tavaszi-nyári kollekcióhoz készült, azonban amikor megkaptuk a prototípust, felismertük a a hasonlóságot, ezért úgy döntöttünk, hogy a végső változatban a pólón nem szerepel majd ez a díszítés."

Az ADL emellett felhívta a figyelmet arra is, hogy az UO az elmúlt években több alkalommal is felháborító feliratú és sztereotípiákat erősítő darabokat tervezett. Az íreket, feketéket, zsidókat bántható Urban Outfitters darabokat a galériánkban nézegetheti és nevethet, vagy mérgelődhet rajtuk.

Blogmustra