Pulykacomb nyoma az üvegtálban: a jövő edényei

A magyar formatervezők szép eredményeket értek el a konyhafelszerelésben és gyógyászati lámpákban utazó Zepter International tavalyi nemzetközi formatervezési pályázatán, az ArtZept-en. Azért a tavalyi mezőnyt emeljük most ki, mert a Madlena Zepter pályázatára beküldött pályaműveket május végéig Budapesten, a cég Váci út 191. szám alatti bemutatótermében állították ki egy Európa-szerte megrendezett utazó kiállítás keretében. Aki egy kicsit is járatos a konyhai designban, remélhetőleg felismeri, a tárgyak valójában mit ábrázolnak. A 2007-es pályázat témája a fedővel ellátott edény volt, a pályaműveket kerámiából, üvegből, fából, műanyagból, fémből illetve ezek kombinációiból készítették el a tárgytervezők.




















Az itt látható, különös formájú tartóedény Tomay Katalin snacktálja, amelyik a nemzetközi zsűri kedvence lett, a pályázat fődíjas alkotása. A Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének hallgatója nem első alkalommal adta be terveit a pályázatra. Mostani győztes edényét fehér porcelántálak darabjaiból állította össze.




















Bősze Eszter pályaműve a tavalyi desingverseny második helyezését érte el, és a Párizsból indult utazókiállítás vendégeinek egyik kedvence lett. Az élénk kék színű tál a pulykahúsból és krumpliból álló főétel egyfajta tálalási módját teszi lehetővé, de ötletes alkotás. Szívesen látnánk hasonló, királyrák-koktélos tálat.




















Imre Eszter pályaműve az ArtZept zsűrijének értékelése alapján megosztott harmadik helyezést kapott. A fából és porcalánból összeállított konyhafelszerelési cikk felhasználása sokrétű, őszintén szólva egyelőre nem derült ki számunkra, eredetileg mire való. A fedeles edények után egyébként a 2008-as év témája süteményes doboz lesz, vagyis szárazsütemény tárolására szánt, fedeles edény.
Oszd meg másokkal is!
Mustra