Sushi Sei

 

Egy korábbi összeállításunkból tévedésből maradt ki a Kolosy téri Sushi Sei, ami szintén a jobb japán éttermek közé tartozik Budapesten. Azt semmiképp sem állítanánk, hogy olcsó, csak pár ezer forinttal fizetünk kevesebbet, mint az általunk legdrágábbnak tartott Fujiban. Viszont a Fujival ellentétben itt két ember degeszre eszi magát  makival, sashimivel, meg nagy udon-levesekkel uszkve húszezerért.

A többi városi felhozatalhoz képest a hal itt nem jeges, és a levesválaszték sem kizárólag a misóban merül ki. Bár van, aki szerint bizarr dolog zöld moszatokat szopogatni egy tál tésztás algalevesben, amiben ráadásul még főtt tojás is úszkál, a Sushi Seiben kapható wakame udon akkor is az egyik legjobb találmány. Olyan, mintha nagy adag meleg, fűszeres tengervizet kortyolgatnánk, csúszós, kövér, giliszta-alakú tésztával, de valahogy ennél azért egy kicsit bonyolultabb. A másik érdekesség, hogy a sashimi alatt nem csak a szokásos édeskés rizs, hanem tojás, és valami mazsola jellegű furcsaság is van.

A Sushi Seiben az ár érték viszony reális. Nagyon sok pénzért, nagyon jó minőségű, finom dolgokat ehetünk. Érdemes rá spórolni.

Sushi Sei
III. Szépvölgyi út 15.
Tel.: 240-4065

Oszd meg másokkal is!
Mustra