Ketyeg az óra, frissítened kell, ha ilyen Windowst használsz

frissites-windows-1073867610
Olvasási idő kb. 2 perc

A Windows 11 két verziójának a támogatása is a végéhez közeledik. A 21H2 és 22H2 verziószámú operációs rendszer 90 nap múlva már nem kap frissítéseket.

Október 8-án érkezik majd utoljára frissítés azoknak a gépeknek az operációs rendszeréhez, amelyek a Windows 11 21H2 vagy 22H2 verziójú változatát futtatják. Erről az érintett felhasználóknak értesítést küld a Microsoft – írja a Hvg

Ez a két verzió az első Windows 11, illetve az első nagyobb frissítéscsomag. Az otthoni felhasználásra szánt Home elnevezésű Windows 11 21H2 támogatása már tavaly lejárt, most pedig eljött az Enterprise, az Education és az IoT Enterprise változatok ideje is, amelyek még 90 napig kapnak frissítéseket.

A 22H2 esetén még az összes változat, így a Home és a Pro is kap frissítéseket október 8-ig.

Amennyiben az alapértelmezett beállításokon nem változtattak, a Windows 11 21H2 és 22H2 automatikusan frissül egy újabb verzióra, így a felhasználónak nincs különösebb dolga azon túl, hogy telepíti a felkínált frissítéseket. Az update hatására a Windows 11-ek 23H2 verziószámúak lesznek, ennek a változatnak a kivezetéséről egyelőre nincs szó.

Általában fontos minden Windows-frissítést telepíteni
Általában fontos minden Windows-frissítést telepíteniPhotoAttractive / Getty Images Hungary

Olykor rosszul sikerül egy-egy Windows-frissítés

A biztonsági frissítések telepítése általában roppant fontos, bár megesik, hogy nem várt következményei vannak. Így jártak például azok a felhasználók, akik feltették a KB5039302 számú frissítést. A később visszavont újítás a szerencsésebbeknél „csak” a tálca teljes lefagyását, a kevésbé szerencséseknél viszont azt is eredményezhette, hogy a számítógép megállíthatatlan újraindítás-ciklusba került. Persze olyanok is bőven akadtak, akiknél problémamentesen működött, és semmilyen galibát nem okozott a frissítés. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek