Nem töltődik a mobilod? Ezzel a trükkel megspórolhatsz egy utat a szervizbe

GettyImages-962687366

Némi türelem és egy fogpiszkáló birtokában minden esélyed megvan rá, hogy helyrehozd a nem töltődő mobilt.

A mobilunk annyira a mindennapjaink részéve vált, hogy szabályosan eluralkodik rajtunk a pánik, amikor valamilyen okból nem tudjuk használni. Főleg, ha ez egy hiba következtében történik, ezért kénytelenek vagyunk ott hagyni a készüléket egy szervizben. Szerencsére azonban a rosszul töltődő mobil nem feltétlenül indokolja a fájó (és költséges) elválást. Itt egy trükk, ami megoldhatja a problémát.

Nem is rossz

Mobilunkat gyakran a zsebünkben hordjuk, aminek van egy kellemetlen mellékhatása. Egy csomó porral, piszokkal és szösszel érintkezik, ezért a szennyeződések egy része elkerülhetetlenül a készülék nyílásaiba kerül. Ezalól a töltőcsatlakozó sem képez kivételt.

Ha a zsebedben hordod a mobilod, a töltőcsatlakozó könnyen telemegy kosszal
Ha a zsebedben hordod a mobilod, a töltőcsatlakozó könnyen telemegy kosszalgesrey / Getty Images Hungary

A jelenség eleinte semmiféle galibát nem okoz, ám az idő múlásával előfordulhat, hogy a csatlakozóban olyan mennyiségű kosz halmozódik fel, hogy fokozatosan eltömíti azt. Ennek csalhatatlan jele, hogy a kábel bedugásakor előbb elmarad a szokásos kattanó hang, majd megszaporodnak azok az alkalmak, amikor a telefon hol töltődik, hol nem, míg végül odáig a fajul a helyzet, hogy egyáltalán nem reagál rá.

A probléma azonosítását megnehezíti, hogy a készülék nem figyelmeztet rá, és külső jelei sincsenek.

A legtöbben ilyenkor azt teszik, amit meghibásodás esetén szokás: elviszik a mobilt szervizbe. Bár a készülék így garantáltan jó kezekbe kerül, tudni kell, hogy a hiba a legtöbbször házilag is orvosolható.

A csatlakozó kitisztítása általában megoldja a töltési problémákat
A csatlakozó kitisztítása általában megoldja a töltési problémákatyunava1 / Getty Images Hungary

Ezt próbáld meg, ha nem tölt a mobilod

Függetlenül attól, hogy a mobilod milyen gyártótól származik, a megoldás szinte minden esetben ugyanaz. Ha nem akarod feleslegesen pazarolni az időt és a pénzt, próbáld meg kitisztítani a portot.

Valószínűleg te fogsz a legjobban meglepődni, hogy mennyi szennyeződés gyűlt össze benne.

Nem árulunk zsákbamacskát, a töltőcsatlakozó belseje tele van apró, érzékeny mechanizmusokkal, ezért a művelet rendkívüli óvatosságot igényel. Ha nem akarsz kárt tenni bennük, felejtsd el a fémből készült tárgyakat és a sűrített levegőt is (vannak, akik szerint először ezt kell a nyílásba fújni, de a gyártók rendszerint nem ajánlják). A legbiztosabb megoldás, ha egy fa fogpiszkálót használsz. A teendőd a következő.

Óvatosan helyezd a fogpiszkálót a nyílásba, majd mozgasd körbe a falai körül, anélkül hogy túl nagy nyomást helyeznél rá. Ezt szükség esetén többször is meg kell ismételned, amíg nem marad látható szennyeződés a fogpiszkáló végén. Így kikaparhatod a koszt a csatlakozóból, a fizikai akadály megszűnésével pedig remélhetőleg újra töltődni fog a mobil. Ha nem, még mindig ott a lehetőség, hogy felkeress egy szervizt.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra