Így használd a „kicsi” ceruzaelemet a nagy helyén: ez a trükk tényleg működik

GettyImages-1280385244
Olvasási idő kb. 2 perc

Azt fogod kívánni, hogy bárcsak hamarabb ismerted volna ezt az univerzálisan használható elemes trükköt!

Az elemek valahogy mindig akkor merülnek le, amikor a legnagyobb szükség lenne rájuk, ami sok kellemetlenséget szülhet – pláne, ha nincs otthon tartalék, vagy túl messze van a bolt. Az internet azonban szerencsére erre is tudja a megoldást. Egy hétköznapi, minden háztartásban megtalálható eszköz segítségével könnyedén áthidalható a probléma.

Ez a trükk segíthet, ha nincs megfelelő elemed

A TikTokon futó trükk azt ígéri, hogy ha egy kevés alufóliát hajtogatsz a mikro-ceruzaelem (AAA) és a fogadó eszköz rugója közé, akkor a hagyományos ceruzaelem (AA) helyén is használhatod.

A trükk lényege, hogy alufóliát kell tenni az elem és a rugó közé
A trükk lényege, hogy alufóliát kell tenni az elem és a rugó közéKypros / Getty Images Hungary

Mint kiderült, a trükk tényleg működik, ami szakemberek szerint annak köszönhető, hogy a két elem nem sokban különbözik egymástól, és mindkettő azonos üzemi feszültségen (1,5 V) működik.

Nincs elektronikai jellegű akadálya annak, hogy felcseréld őket, az egyetlen akadály, hogy méretben nem illeszkednek egymás helyére. 

Itt jön képbe az alufólia, ami ugyan nem a legjobb vezető, de ahhoz éppen elegendő, hogy összekössön két alacsonyabb fogyasztású eszközt. Erre a célra léteznek adapterek is, amelyek stabilabb fizikai érintkezést biztosítanak, de ha nem rendelkezel ilyesmivel, az alufóliás megoldás életmentő lehet.

A trükk egyetlen hátulütője, hogy a mikro-ceruzaelemek kevesebb energiát tudnak tárolni a hagyományos AA elemekhez képest, ami azt jelenti, hogy egy nagyobb energiaigényű eszközbe téve hamarabb lemerülnek.

Kíváncsi vagy, milyen szokatlan dolgokra használható még az alufólia? Itt van néhány szemléletes példa: 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek