Ettől olyan finom a mekis sült krumpli. Otthon is simán elkészítheted!

Ha lusta vagy kimozdulni, viszont bűnös élvezetekre vágysz, most egy lépéssel közelebb kerülhetsz álmaid sült krumplijához.

A mekis kajákra sok mindent lehet mondani, de ha elvonatkoztatunk minden más szemponttól, azzal talán te is egyetértesz, hogy aranysárga sült krumplijuk ellenállhatatlanul finom. De vajon mitől? Talán hozzáadnak valami titkos összetevőt? A Daily Meal a rejtély nyomába eredt.

Ettől lesz szép színe

A gasztroportál csapata hosszas kutatómunka és kísérletezés árán jött rá néhány praktikára, amiket bevetve olyan sült krumpli kerülhet az asztalodra, ami szinte a megtévesztésig hasonlít a meki találmányára. Szerintük az egyik csavar, amit a gyorétteremlánc alkalmaz, az nem más, mint a dextróz, magyarán a szőlőcukor. Ez a sütés során karamellizálódik és csodás aranysárga színt kölcsönöz a krumplinak. Otthoni alkalmazása ráadásul rendkívül egyszerű: mindössze annyi a teendőd, hogy a sütés előtt 30 perce kukoricaszirupos vízbe áztatod a burgonyát (a legjobb a russet!).

Otthon sem lehetetlen hasonlót készíteni
Otthon sem lehetetlen hasonlót készíteniShutterstock

Marha jó!

Habár a Meki 1990 óta leállt a marhazsír alkalmazásával, te még nyugodtan elkészítheted benne a krumplidat. Ettől ugyanis még ütősebb lesz az íze. A Daily Meal szerint a híres gyorsétel másik titka a marhahúsos fűszerezésben keresendő, ami több különböző összetevőből áll. A jellegzetes ízvilágot a konyhádban úgy tudod a legegyszerűbben reprodukálni, ha marhafaggyút adsz a sütőolajhoz (feltéve, hogy eleve nem marhazsírral dolgozol).

Végezetül egy utolsó jó tanács. A krumplid még közelebb kerülhet a tökéletességhez, ha a sütés után sóba és marhahús alaplébe forgatod. Nem állítjuk, hogy egészséges lesz, de azt igen, hogy kifejezetten finom.

A magyar McDonald's nem használ állati összetevőt

"A McDonald's nagyon fontosnak tartja, hogy a magyar sült krumpliba magán a burgonyán kívül kizárólag napraforgó olaj keverék, stabilizátor és dextróz kerül – azaz nincs marhahúsos fűszerezés, semmilyen állati eredetű anyag nem kerül a krumpliba" – közölte cikkünk kapcsán a Noguchi Porter Novelli, a McDonald's kommunikációs ügynöksége. Ha bővebben is érdekel, miből és hogyan készül a magyar meki sült krumplija, itt egy videó, amiből minden kérdésedre választ kaphatsz:

Ízlelőbimbóid további mekis ízekért kiáltanak? A Big Mac szószának házilagos elkészítéséről itt írtunk, itt pedig a McNuggets-ről rántottuk le a leplet.

Oszd meg másokkal is!
Mustra