Így sminkelnek az Emirates légiutas-kísérői. Kipróbáltuk!

A rózsavíz és az uborka a barátunk, ahogyan a vörös rúzs és a tűéles tusvonal is.

A légiutas-kísérők élete és munkássága kifogyhatatlan téma. Vajon hol alszanak? Mit csinálnak karácsonykor? Hova mennek, ha sürgeti őket a természet? Mennyit keresnek? És úgy egyáltalán, mi kell ahhoz, hogy valaki egy lehessen közülük? Nos, az Emirates révén a szerkesztőség tagjai egy kis betekintést nyerhettek ebbe a világba, ugyanis egy profi szakember pár perc alatt többünkből is igazi légiutas-kísérőt varázsolt, mármint ami a sminkünket illeti. Bónuszként pedig megtudtuk, hogy milyen szépségtrükkjeik vannak, amik nekünk, földi halandóknak is segíthetnek abban, hogy a bőrünk hidratált, sminkünk pedig friss maradjon, ha a fellegek felett járunk. Résztelek és a végeredmény a hajtás után!

Így alakultunk át

Először is nézzük, hogyan készíthető el az Emirates légiutas-kísérőinek sminkje otthon, saját kezüleg:

  • Első és legfontosabb, hogy ápolt szemöldököd legyen, amiben a hagyományos módszerek mellett a cérnaszálas szemöldökszedés is a segítségedre lehet. Amennyiben szemöldököd túl vékony vagy nagyon világos, akkor nyugodtan befestetheted vagy színezheted hennával.
  • A precízen kihúzott szem szintén a dubaji megjelenés elmaradhatatlan része, és remekül kihangsúlyozza a tekintetet – használj folyékony tust a felső szemhéjon, hogy merész és feltűnő hatást érj el.
  • Dubajban a nude, korall és rózsaszín árnyalatok a legnépszerűbbek az ajkakon, valamint sok nő választ matt hatású rúzst.

Tipp: Utazáshoz válassz egy természetes nappali sminket, amit leszállás után könnyedén fel tudsz dobni némi szemhéjtussal és szempillaspirállal. Az ajkaid színét cseréld egy drámaibb árnyalatra.

Mi első körben egy profira bíztuk magunkat, és az eredménnyel mindenki elégedett volt, bár a vörös szín többünknél nem szerepel túl rangos helyen, ha rúzst választunk. 

Még több exkluzív szépségtipp

Ha folyamatosan utazol, úgy tarthatod hidratáltan a bőröd, ha heti 2-3 alkalommal jó minőségű arcmaszkot használsz, repüléskor pedig egy szórófejes flakonba rózsavizet töltessz, és időről időre felfrissíted vele az arcbőrödet.

Tipp: A rózsavíz azért jó választás, mert még akkor is bevetheted, ha sminket viselsz.

Ahhoz, hogy a sminked még utazás közben is friss hatást keltsen, fontos, hogy még otthon felkészülj, vagyis először használj hámlasztó bőrradít, majd alaposan tisztítsd meg az arcod, végül ápold egy gazdag hidratálóval. És ez nem minden, a megfelelő alapozó használata sokat segít, hogy tartós maradjon a sminked, emellett, ha egy fixáló termékkel permetezed be az arcod, sminked hosszú idő elteltével is olyan lesz, mintha épp most tetted volna fel. A rózsavíz természetesen bármikor alkalmazható hidratálásra, de fontos, hogy emellett igyál sok vizet.

Tipp: Ha néhány szelet uborkát teszel a vizedbe, az tovább növelheti bőröd csillogását.

Egy hosszú út után pedig úgy maradhatsz üde és éber, ha annyi vizet vagy zöld teát iszol, amennyit csak tudsz. Utóbbi előnye, hogy a kávéval ellentétben nem dehidratál. És persze egyél sok zöldséget és gyümölcsöt, hogy magasan tartsd az energiaszinted.

Mi kerüljön bele mindenképp a kézipoggyászba?

  • Elengedhetetlen kelléke az ajakbalzsam és a kézkrém.
  • Mindig vigyél magaddal kézfertőtlenítő gélt és kendőket, kisméretű dezodort és parfümöt, ami segít felfrissülni.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek