Ilyen egy bringa, ha a Pininfarina tervezi

Mutatjuk, milyen az, ha a Ferrarit tervező, menő design stúdió átnyergel biciklire: az olasz, közlekedési eszközökre szakosodott Pininfarina létrehozta első elektromos kerékpárját a Diavelo biciklikivitelező céggel közösen - számolt be róla a dezeen.com.

Az E-voluzione elnevezésű járgány különlegessége – azon túl, hogy rettentően vagány – az, hogy szinte az össze komponense, azaz a motor, a világítás, illetve a kijelző is be van építve a vázba. Pininfarina szerint ez nem csak a külcsín miatt hasznos, de így sokkal jobb lesz a bringa egyensúlya és teljesítménye is.

                     

A Paninfarina stúdió egyébként már több Ferrarit is tervezett, szakértelmét alapvetően eddig a sportautók területén szerezte. A cég elnöke, Paolo Pininfarina szerint "az E-voluzione lelkünk tökéletes szintézisét testesíti meg: a sportos karakter és a környezetbarát szellemiség egyesül benne”. „Sportos és dinamikus, miközben nagy teljesítményű és kényelmes” - tette hozzá.

Az E-voluzione egy 16 kg-os karbon vázra épül, ami az elektromos kerékpárok piacán könnyűnek számít. Ehhez társul egy Brose motor, egy Panasonic akkumulátor és Shimano alkatrészek. Az akkumulátor pedig, annak ellenére, hogy a vázba van építve, könnyen kiszedhető és újratölthető.

A Pininfarina és a Diavelo eddig három különböző változatban készítette el a csodabiciklit, amik az Elegance, Hi-Tech és a Dynaminc fantázianevet viselik. Az E-voluzion a németországi Friedrichshafenben rendezett Eurobike-on mutatkozott be pár nappal ezelőtt.

Az elektromos kerékpárok piaca egyébként növekvő tendenciát mutat a biciklizés növekvő népszerűségével egyenes arányosságban. Londonban például 2000-ben még csak 12000 ember biciklizett, ehhez képest 2014-ben már 36000 volt a rendszeresen kerékpározók száma.

A Pininfarina jelenleg az isztambuli repülőtér AECOM légiforgalmi irányító tornyának megtervezésén munkálkodik egy olyan projekt részeként, amit még Zaha Hadid és Moshe Safdie is tett javaslatokat.

A Pininfarina egyik korábbi nagydobása a limitált kiadású Fuoriserie kerékpár volt, ami a legkorszerűbb technológiát az 1930-as dizájnnal és anyagokkal ötvözte.

Oszd meg másokkal is!
Mustra