Őszi hangulat a lakásban: mit és mennyiből?

Amikor jeges szelek fújnak és az orrunkig sem látunk el a reggeli köd miatt, semmi sem esik jobban, mint bekuckózni a kanapéra és kezünkben egy bögre forralt borral, vagy forró csokival bámulni a tévét vagy olvasni. Ehhez kerestünk inspirációt a boltokban, a kiinduló elem egy ággyá kihúzható kanapé volt, amely meg is határozza az őt körülvevő teret. 

oszihangulat.png

Az Ikea Hemnes kanapéja a XIX. századi lányszobák hangulatát idézi, ezért jól passzol hozzá minden finon, fáradt szín, a bézs, a vajszín, az ekrü, de a sárgás-barnás meleg árnyalatok mindegyike jól illik hozzá. Ha egy-egy erőteljesebb színnel kombináljuk, mint például a narancssárga párna (FF- 2990,- Ft), azzal egy adott helyre tudjuk fókuszálni a tekintetet. 

A függöny ne legyen hangsúlyos, (Ikea 4990,- Ft) viszont legyen olyan anyagból, mely a melegséget fokozza, akárcsak érzet szinten is. Furcsának hathat első blikkre egy létra a nappaliban (Bo Concept 37900,- Ft).

Kiegészítőkben jól passzolnak a transzferált mintával ellátott dobozok (H&M 1490,-Ft), vagy a szintén naturális hatást erősítő famintás (FF 1590,-Ft) és fonott mécsestartók (Jysk 2990,-Ft). A fényt lefelé szóró lámpa erősíti a kuckó hangulatot (talp és ernyő 9990,-Ft és 3990,-Ft Kika) de akár egy régi talpat is fel lehet dobni egy új ernyővel és máris megteremtődik a hangulat. 

A puha, hívogató szőnyeg (24990,-Ft Kika) csak ráadás, érdemes olyan színt választani, amely a napi igénybevételnek megfelel, kisgyerekesek esetében a nagyon naturális, nem túl világos színnel érdemes próbálkozni, mint a barna valamely árnyalata. Az erős színek felejtősek ebben az esetben.

Oszd meg másokkal is!
Mustra