340 kilónyi romlott halat talált a NÉBIH

Pár napja megírtuk, hogy miként verik át önt a Torkos Csütörtökön, viszont úgy tűnik, nemcsak az ételek árát érintik a trükközések: a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal közösen ellenőrzött a kajaünnep előtti héten. Az akció (sajnos) sikeres volt: halszaküzletben, valamint több – halételeiről ismert – étteremben folytattak vizsgálatot az élelmiszerbiztonsági szakemberek, mely során 3,4 mázsa halat és további élelmiszereket koboztak el – tudtuk meg a NÉBIH közleményéből.

A lefoglalt áruk eredetét nem tudták igazolni a vállalkozások, emellett jellemző hiba volt, hogy tiltott módon, jelöletlenül fagyasztották le az értékesítésre váró termékeket. Több esetben a vendéglátóhelyek higiéniai állapota is kifogásolható volt. A februári ellenőrzésen összesen 21 tétel élelmiszerrel kapcsolatosan történt intézkedés, a bírság várhatóan több százezer forint lesz.

A fenti videón megnézheti a NÉBIH nagy fogását, ha pedig valamilyen furcsa okból kíváncsi a gyomorforgató képekre, kattintson ide!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra