no

Tamponteszt: az olcsó is lehet tökéletes

A tampon használata egyszerűbb, mint az egészségügyi betété, és valamivel gusztusosabb is. Cikkünkben hatféle tampon kerül terítékre, a Jessa tamponja minden elvárásunkat túlteljesítette, a Facelle-t viszont nem ajánljuk.

Január vége felé megjelent cikkünk nyomán olvasóink kérték, hogy folytassuk a vizsgálatot további tamponokkal. Eleget téve a kívánságnak, most 6 fajta tampon került terítékre, és az új készlet nem kis meglepetésekkel szolgált. Mindegyik márkájú tamponból a normál méretet teszteltük, és a poharat minden egyes alkalommal újratöltöttük fél deci szörppel.

Facelle, a kibonthatatlan

A Facelle tamponok papírdoboza abszolút kibonthatatlan, ami azért nem szerencsés, mert egyfelől rendkívül bosszantó, másfelől a türelmetlen felhasználó egy laza mozdulattal néhány percnyi próbálkozás után széttépi a-francba-még-mindig-nem-sikerült-kinyitni szitkozódás közepette, és nincs hol tárolni a megmaradt tamponokat. Sajnos a tampon celofáncsomagolása is hasonlóan működik: elvileg csavarós, gyakorlatilag le kell tépni. Szóval a csomagolása miatt mindenképpen csak otthoni használatra ajánljuk a rendkívül kicsi és vékony tamponokat, melyek közelebb állnak a mini mérethez, mint normálhoz. Kíváncsian vártuk, hogyan bizonyítanak: sajnos a Facelle tampon legalább annyira jól és gyorsan szívja fel a folyadékot, mint ahogy kiengedi magából, és a fél decit sem sikerült magába szippantania.
1,5 pontot kapott a maximális 5-ből.

Egy doboz, azaz 16 darab Facelle 399 forint, tehát egy tampon ára 24,9 forintra jön ki.

Helen Harper, a kicsit csöpögős

A tamponok doboza könnyen nyitható, és hagyományosan, azaz függőlegesen vannak benne a tamponok. Ez elég szerencsétlen, mert szét kell feszíteni a dobozt, hogy egyet ki tudjon húzni az ember, vagy vízszintesen tartva óvatos mozdulatokkal kell kirázni belőle, bár ez teljességgel lehetetlen, mert jön vele a többi is. A tampon formára és csomagolásra egyaránt pont úgy néz ki, mint az előző tampontesztünkben szereplő saját márkás Cora tampon. A celofánt könnyű lecsavarni, és a tampon nagyon jól szívja a folyadékot, sőt, még simán férne bele még pár csepp. Sajnos engedi is távozni a szörpöt, de nem akkora mértékben, mint a Facelle.

4,5 pontot kapott a maximális ötből, mivel olcsó, jól szív és nem engedi ki magából túl könnyen a folyadékot.

Egy doboz, azaz 32 darab Helen Harper tampon 499 forint, tehát egy tampon ára 15,5 forintra jön ki.

Jessa, messze a legjobb

Könnyű kinyitni a dobozát, és vissza is lehet zárni, a tamponok ebben a kiszerelésben fekszenek. „Jaj, de aranyos pillangók vannak a csomagolásán!” - örömködött az egyik tesztelő, és valóban nagyon kedves a celofán a tamponon, habár várhatóan nem emiatt fogjuk megvásárolni épp ezt a terméket. Minden folyadékot jó gyorsan felszívott a Jessa tampon a pohárból, és még legalább 30%-nyi száraz rész is maradt. Hihetetlen, hogy mennyire nem engedi ki a szörpöt, nagyon jó a termék ár/érték aránya – nem csak nappali pillangóknak ajánljuk, éjszakára is jó lesz.
A Jessa 6 pontot kapott a maximális ötből. (A celofáncsomagolásnak 5 pontot adtunk, mert aranyos, és nagyon egyszerűen, minden erőfeszítés nélkül lecsavarható.)

Egy doboz, azaz 32 darab Jessa 649 forint, tehát egy tampon ára 20,2 forintra jön ki. Igaz, hogy nem ez a tampon a legolcsóbb, de mindenképpen megéri az árát!

Tampax, a harmonikaszerű

A termék dobozát nagyon egyszerű kinyitni, csak sajnos nagyon nagy helyet foglal. Ennek oka, hogy a tampon applikátoros. Valamit valamiért… Az applikátor az egyik legjobb dolog, amit a tampongyártó cégek kifejleszhettek, mert ezzel a lehető leghigiénikusabb a tamponfelhelyezés: az applikátor segítségével soha nem lesz véres a kezünk, és anélkül tudjuk felhelyezni a tampont, hogy bármilyen baktériumot juttatnánk a szervezetünkbe (épp ezért minden applikátor egyesével be van csomagolva), műkörmös csajoknak pedig kihagyhatatlan.

A tampon gyorsan szívja a szörpöt, viszont elrettentő alakot vesz fel, ha teleszívja magát. Nem kör keresztmetszetben tágul, hanem egy sík mentén terjeszkedik, mint egy harmonika (kicsit felszisszent a látvány láttán pár lány), viszont minden löttyöt felszívott, és nem is engedte ki magából.
4 pontot kapott a maximális ötből, de csak az applikátor miatt. (Szívesen választottuk volna külön az applikátoros tamponokat egy külön kis posztba, ám az ilyen kiszerelésű tampon még olyan ritka, mint a fehér holló. Hol kapható, hol nem, ráadásul csak három-négy fajtát ismer a tesztcsapat.)

Egy doboz 20 darabos Tampax 600 forint, tehát egy tampon ára 30 forintra jön ki.

Siempre, a nagyon lassú

Nagyon egyszerű kinyitni a Siempre dobozát, és tökéletesen vissza is lehet zárni. Sajnos ez a celofáncsomagolásról már nem mondható el, ugyanis teljességgel kinyithatatlan. Ennél a tamponnál sírtuk vissza leginkább a jó öreg "körben letéphető csíkos" változatot. A tampon maga körülbelül akkora, mint az o.b. normál tamponja. Nagyon lassan szívta fel a szörpöt, vagyis szívta volna, de inkább csak fürdőzött benne… Azt a kevéskét, amit felszívott, viszont nem engedte ki.
Formára ez illeszkedik a legjobban a hüvelyhez, emiatt kapott 3,5 pontot a maximális ötből.

Egy doboz 24 darabos Siempre 365 forint, tehát egy tampon ára 15,2 forint.

Cresta, az o.b. szerű szivacs

Nemcsak a doboza, de a tampon mérete, formája és celofáncsomagolása is olyan, mintha a normál o.b. utángyártott változata lenne. Nagyon egyszerű kiszedni a celofánból, és rettentő gyorsan is szívja a folyadékot, sőt, még egy kicsit többet is elviselne. Az a fura, hogy még férne bele szörp, mégis engedi ki a már felszívott  folyadékot.

Ezért aztán csak 4,5 pontot kapott a maximális ötből.

Egy doboz 32 darabos Cresta 475 forint, tehát egy tampon ára 14,8 forint.

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra