Menütipp: ezeket főzd meg karácsonyra, ha nem vagy a konyha bajnoka

Nem kötelező bonyolult fogásokban gondolkodnod, amikor a karácsonyi menü kerül szóba. Dobj össze egy finom krémlevest, süss meg egy szelet halat, készíts mellé egy különleges köretet és a végére egy pohárkrémet. Az egész alig másfél óra alatt összedobható, és nem kevésbé finom, mint a napokon át készülő műremekek.

E heti összeállításunkkal azoknak igyekszünk segíteni, akiknek még nem volt alkalma a konyhaművészet minden zegzugát feltérképezni, és aggódnak az egészben sült húsok, csomós mártások, kelt tészták és más, elsőre bonyolultnak tűnő fogások elkészítése miatt. Ha te is egyszerűbbre vennéd az idei karácsonyt, csekkold e heti menütippjeinket – ezekkel nem kell majd sok időt töltened a konyhában. 

Előétel

Gyors előételtippet keresel? Egy kevés füstölt lazacból és natúr sajtkrémből készíts a klassz, mákos kekszek tetejére egy gyors pástétomot, ami még finomabb lesz, ha egy kevés snidling vagy bazsalikom is jut a keverékbe. A maradék adag kekszekből tökéletes vendégváró és délutáni nass lehet. 

Leves

Nemcsak ünnepekkor imádjuk a gesztenyét, és nem kizárólag levesben, de ez a kombó talán a legjobb, ami a kedvencünkkel történhet: 

Főétel

Ha valami egészen rendhagyót készítenél, gesztenyés tésztát dobj össze hallal vagy chorizóval, ha pedig gyorsan túlesnél az előkészületeken, legyen a főétel egy narancsos lazac

Desszert

Igazi retró finomság a rumbaba, ami úgy hangzik, mint egy bonyolult, külföldi édesség, amit csak mestercukrászok készíthetnek el. Nyugi, ha képes vagy egy muffint összedobni, ez is simán menni fog. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra