Legyen a trifle most narancsos-karamellás a megszokott ízek helyett!

A megszokott, bogyós gyümölcsökkel készült trifle is tökéletes, főleg, ha egy kis rum vagy konyak is kerül a gyümölcsraguba. Ezúttal mégis narancsosan készítettük el, nem is bántuk meg. Ha nem vagy a konyhaművészet doktora, ez a desszert számodra a tökéletes megfejtés.

A habtejszínt csokisan és hagyományos módon is tálalhatod.
A habtejszínt csokisan és hagyományos módon is tálalhatod.GMVozd

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb üveg narancslekvár
  • 2 ek. narancslikőr
  • 4 darab mandarin alaposan meghámozva
  • 2 darab narancs meghámozva, felkockázva
  • 2 deci karamellás tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 0.5 liter tej
  • 1 kisebb csomag babapiskóta
  • 4 darab tejkaramella felkockázva
  • 1 kanál puha vaj
  • 3 nagy evőkanál cukor
  • 2 nagy evőkanál narancsszörp
  • 1 mokkáskanál
  • 4 deci habtejszín
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 2 nagy evőkanál porcukor
  • bionarancs héja és kandírozott gyümölcsök a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A legjobb, ha ezt a desszertet főzött krémmel készíted, de ebben a rapid változatban ez a feltuningolt puding is remek választás. Készítsd el a pudingot a tejjel, cukorral és sóval, majd ha langyosra hűlt, mehet bele a vaj és a narancsszörp, és ha kihűlt, a tejkaramella darabjait is szórd bele. 

A habtejszínt csokisan és hagyományos módon is tálalhatod. Az előbbi változathoz verd fel és keverd el a kakaóporral és porcukorral. 

A lekvárt dolgozd el a likőrrel, majd a karamellás tejbe mártogatva a babapiskótát, rétegezd a hozzávalókat sorban tetszés szerint. A tetejét narancshéjjal és kandírozott gyümölcsökkel díszítheted. 

kapcsolódó A 10 legjobb karácsonyi süti: toplista!
A 10 legjobb karácsonyi süti: toplista!

Kiválogattuk neked a legjobb édességeket!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gyors palacsinta rumos-gesztenyés raguval és tejszínhabbal

Ha ismered ezt a bögrés receptet, soha az életben nem kell többé rágugliznod a palacsinta receptjére. Elég annyit megjegyezned, hogy a fő alapanyagokból 1-1 bögre kell, a többi hozzávalóból pedig kettő darab, kanál, vagy épp csipet. Már mutatjuk is, hogy pontosan hogyan készítsd!

október13., 11:20

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Whiskyvel készül az egyik legfinomabb narancslekvár, mutatjuk, hogyan!

Még tart a déligyümölcsök szezonja, dobj össze egy kis adag narancslekvárt, ami még izgalmasabb, ha egy adag whisky is kerül bele. Ebben a változatban akár egy különleges sajttálon is megállja a helyét.

január28., 06:04

Ez a garnélaleves sáfránnyal és sütőtökkel lesz tökéletes

Hallal és kagylóval is készítheted ezt a gyors levest, ami a sáfrány íze és gyönyörű színe miatt igazán elegáns fogás lesz. Ha valami könnyűt szeretnél az ünnepekre, érdemes adnod neki egy esélyt.

2020. december26., 06:04

Elegáns reggeli: csokis gofri narancskrémmel, zabpehelylisztből

Egyszerű és isteni, vagyis benne van majdnem minden, amit egy reggeli fogástól elvárhatunk. Ha pedig egészséges cukoralternatívával és hozzánk hasonlóan zabpehelyliszttel készíted, akkor valóban még egészséges is lesz. Díszítsd hámozott naracsszeletekkel, így még a legszigorúbb egészségmániások is imádni fogják.

október14., 09:20

Fokhagymás karaj fűszeres édesburgonya-pürével

Nem is olyan nehéz egy klasszikus kedvencből egy-egy finomságot összedobni, elég egy-egy szezonális zöldségből készült köret és néhány olyan fűszer, ami leginkább az adott évszakra jellemző. Ha van időd, egy nagy adag édesburgonyacsipszet is érdemes összedobnod a fogás mellé.

október16., 07:32

Mustra