Legyen a trifle most narancsos-karamellás a megszokott ízek helyett!

A megszokott, bogyós gyümölcsökkel készült trifle is tökéletes, főleg, ha egy kis rum vagy konyak is kerül a gyümölcsraguba. Ezúttal mégis narancsosan készítettük el, nem is bántuk meg. Ha nem vagy a konyhaművészet doktora, ez a desszert számodra a tökéletes megfejtés.

A habtejszínt csokisan és hagyományos módon is tálalhatod.
A habtejszínt csokisan és hagyományos módon is tálalhatod.Fotó: GMVozd

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb üveg narancslekvár
  • 2 ek. narancslikőr
  • 4 darab mandarin alaposan meghámozva
  • 2 darab narancs meghámozva, felkockázva
  • 2 deci karamellás tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 0.5 liter tej
  • 1 kisebb csomag babapiskóta
  • 4 darab tejkaramella felkockázva
  • 1 kanál puha vaj
  • 3 nagy evőkanál cukor
  • 2 nagy evőkanál narancsszörp
  • 1 mokkáskanál
  • 4 deci habtejszín
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 2 nagy evőkanál porcukor
  • bionarancs héja és kandírozott gyümölcsök a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A legjobb, ha ezt a desszertet főzött krémmel készíted, de ebben a rapid változatban ez a feltuningolt puding is remek választás. Készítsd el a pudingot a tejjel, cukorral és sóval, majd ha langyosra hűlt, mehet bele a vaj és a narancsszörp, és ha kihűlt, a tejkaramella darabjait is szórd bele. 

A habtejszínt csokisan és hagyományos módon is tálalhatod. Az előbbi változathoz verd fel és keverd el a kakaóporral és porcukorral. 

A lekvárt dolgozd el a likőrrel, majd a karamellás tejbe mártogatva a babapiskótát, rétegezd a hozzávalókat sorban tetszés szerint. A tetejét narancshéjjal és kandírozott gyümölcsökkel díszítheted. 

A 10 legjobb karácsonyi süti: toplista!
A 10 legjobb karácsonyi süti: toplista!

Kiválogattuk neked a legjobb édességeket!

Tovább »

Még több recept

Ebben van a maradék sajtok helye: gyors, sütőporos kenyér sajttal és fűszerekkel

Reggelire és a vacsora mellé is remek ez az egyszerű sütőporos kenyér, ami annyira talán nem puha és levegős, mint élesztővel és kovásszal készült társai, cserébe egy gyors keverés és egy rövid sütés után már szeletelheted is.

2020. december26., 06:04

Barna kenyérrel a legfinomabb ez a szilvalekváros, füstölt sajtos melegszendvics

A sajt és a szilva akkor is tökéletes páros, ha elsőre elég bizarr kombónak hangzik. Dobj rá néhány szelet napon szárított sonkát, pakold meg a tetejét snidlinggel és madársalátával, és meglátod, mennyire addiktív a végeredmény.

január23., 06:04

Köret és főétel is lehet: gesztenyés kuszkusszal töltött padlizsán

Húsok mellé keleti hangulatú köret, vega és diétázó vendégek számára remek karácsonyi finomság ez a gesztenyével és áfonyával tálalt, jó sok fűszeres kuszkusszal megtöltött finomság.

2020. december18., 06:08

Vörös áfonyás csirkesaláta – így nem lesz unalmas a csirkemell

A csirkemellből könnyen lehet a rizs és a saláta mellett egy száraz, unalmas fogás, de nem akkor, ha fahéjas joghurtba pácolod, és ezzel a klassz, vörös áfonyás salátával tálalod.

január22., 06:04

Ez az egyszerű halas ragu akár ünnepi ételként is bevethető

Egy gyors halpörkölt, ami kapros gyúrt tésztával, de akár friss, sajtos gnocchival vagy zöldfűszeres párolt rizzsel is finom, és nem túl nehéz ünnepi fogás lesz.

2020. december24., 06:24

Még egy isteni karácsonyi maradékmentő szendvics, édes és sós ízek kombinációjából

Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.

2020. december25., 06:28

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.