Gyors és olcsó válást kínál egy hotel

A Divorce Hotel egy olyan szolgáltatás, ami három napos szállodai tartózkodás alatt törvényesen elválasztja a válni készülő házaspárokat. Nincsenek ügyvédek, sem évekig húzódó, költséges per, csak egy kényelmes szállodai szoba, a pár, és egy mediátor.

Az utrechti 5 csillagos Karel Hotel ideális hely egy hétvégi kiruccanáshoz. A lobby-ban sincs hiány romantikázásra csábító reklámokból, de Jim Halfens számára akkor is ez a hotel a legjobb hely a válásra. Halfens ugyanis egy olyan vállalatot vezet, ami a megszokottnál gyorsabb és olcsóbb alternatívát kínál a válásra. Az ötlet fél évvel ezelőtt, egy kutatás alatt született meg, amikor az emberek az elhúzódó és igen költséges válási procedúrákról panaszkodtak Halfens-nek - írja a The World.

A mediátort senki nem ússza meg

A Divorce Hotel nem egy konkrét szállodát takar, a szolgáltatás több német szállodában is elérhető. A három napos program természetesen nem való mindenkinek. Azoknak a párok, akik a válásnak ezt a formáját szeretnék választani, először egymással kell megbeszélniük a dolgokat. Ha úgy érzik, képesek három nap alatt, ügyvédek nélkül, mediátor segítségével elrendezni a válást, akkor választhatnak egy négy vagy öt csillagos szállodát.

A három nap alatt a mediátor mellett pszichológus és közjegyző is kéznél van, amennyiben szükség lenne rájuk. "Ha a házasság még menthető, minden esetben szólunk a párnak, hogy nem a Divorce Hotel-ben van a helyük" - meséli a mediátorként dolgozó Marie-Louise Van As. A három napos kiruccanás természetesen nem könnyed kikapcsolódást ígér, a párok embert próbáló feladatok elé néznek. "Sok párnak megéri ezt a megoldást választani. Hollandiában például egy csúnya válás öt vagy akár tíz évig is elhúzódhat, és akár 50 ezer euróra is rúghatnak a költségek. Ez majdnem 70 ezer dollár" - mondja a mediátor.

Igény esetén külön szobában helyezik el a feleket

A Divorce Hotelben egy átlagos válás költsége ehhez képest csupán 3500 dollár, ami már a szállás díját is tartalmazza, igény esetén természetesen külön szobában. Bár a német média eléggé felkapta az ügyet, és Elvis Presley “Heartbreak Hotel” című számának is végre értelmet találtak, Halfens csak mosolyog az egészen. "Mi senkinek nem törjük össze a szívét, aki ide jön annak már összetört. Mi egyszerűen segítünk az embereknek, hogy gyorsabban képesek legyenek tovább lépni, mint egy hagyományos válás esetén.

Halfens minden nap, a világ minden tájáról kap leveleket elkeseredett pároktól. Mivel minden ország válási joggyakorlata eltérő, így a szolgáltatás egyelőre csak német pároknak elérhető. Halfens bízik benne, hogy mielőbb talál partnereket, akik segítségével a környező országokban is elérhetővé teheti a nem mindennapi szolgáltatást.

Te is inkább így válnál el?

Oszd meg másokkal is!
Mustra