A konzervzöldség az új superfood?

Tudtad? A konzervzöldségek nem tartalmaznak tartósítószert és adalékanyagot, nem igényelnek különleges tárolást és bármikor bevethetők. Ha eddig nem, most bekerül a must have konyhai alapanyagok közé.

Az állandó rohanás nem tesz jót a szervezetnek, így még több vitaminra van szükségünk, hogy bírjuk a tempót. Ezért fontos, hogy odafigyeljünk a napi zöldségbevitelre és megfelelő tápanyag mennyiségre, ami nem is olyan időigényes feladat, mint elsőre hinnénk.

A konyhakész termékek, mint például a konzervek bármikor remek alternatívát kínálnak; a minőségi alapanyagból, modern technikával készülő finomságok hozzájárulnak az egészséges élethez, használatuk feldobja az étkezéseket, esetleg újabb konyhaötletekre inspirálnak bennünket. A konzervekkel, eltarthatóságuk miatt, hosszabban előre lehet tervezni, ráadásul költségtakarékosabbá teheti a konyha-háztartást is.

De mi a helyzet a tévhitekkel?

Kevesen tudják, hogy az ételek eltarthatóvá tétele az emberiség évezredes tudásán alapul, csak a 150 éves múltra visszatekintő technológia lett sokkal kifinomultabb. Általános vélekedés azonban, hogy a konzervzöldségek egészségtelenek, nem olyan tápanyagtartalommal rendelkeznek, mint a friss áruk. Ez azonban tévút. A zöldségek a betakarítás után gyorsan, pár óra alatt kerülnek a termőföldről a dobozokba, így magasabb tápértékűek és frissebbek, mint azok, amik napokig a pulton állnak. Sőt a hőkezelés technológiájának köszönhetően nem tartalmaznak tartósítószert sem. Éveken keresztül eltárolhatók akár szobahőmérsékleten is, GMO mentesek, és a sztereotípiákkal ellentétben megőrzik állagukat, emellett természetes formában tartalmazzák a legfontosabb vitaminokat, magas az ásványi anyag- és rosttartalmuk is. A konzervzöldségek azonnal és változatosan használhatók – levesbe, salátának, főzelékhez vagy köretnek – ráadásul segítenek abban, hogy időt spóroljunk meg, hiszen nem kell őket áztatni. Ugye, hogy igazi superfood? Olyan must have alapanyag, aminek mindig a konyhában a helye.

Az alábbi videóban pedig megmutatjuk, hogy nincs itt semmi trükk, csak friss zöldség és egy kis hőkezelés.

A videó különlegességét a szerethető karakterek adják, a zöldborsószem, aki végig vezet a feldolgozás folyamatán, a szemüveges, okoska zöldborsó, aki helyre teszi az információkat a hőkezeléssel kapcsolatban, illetve a Napocska, amely az idő múlását mutatja, kifejezve ezzel, hogy a zöldségek gyorsan, pár óra alatt kerülnek a termőföldről a dobozokba.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.