Továbblépsz vagy belefulladsz - augusztus mindent boríthat

Érzelmileg igencsak zsúfolt időszak jön: az augusztusi bolygóállások felkavarják körülöttünk az állóvizet - már ha maradt ilyen az elmúlt hónapok után. Nagy szerelem, féltékenység, válság és bizonytalanság, mindez kissé akadozó kommunikációval kiegészítve.

Fotó: ClickFlashPhotos / Nicki Varkevisser
Fotó: ClickFlashPhotos / Nicki Varkevisser

Az augusztus első fele a nagy szerelem megéléséről, de egyfajta túlzásokról is szólhat, a problémákat felnagyíthatjuk, érzelmeink pedig túlcsordulhatnak, annak függvényében, mennyire vágyunk szeretethiányosak. Ez különösen augusztus 4-6. között lesz érezhető. Ezt követően pedig elkezdődik egy nehéz augusztusi időszak, ami arról szól, hogy képesek vagyunk-e tisztán látni és ennek érdekében átbillenni önmagunk holtpontján, képesek vagyunk-e új oldalunkból megmutatni többet (még ha az árnyoldalunkról van is szó) vagy továbbra is szeretnénk fenntartani olyan helyzeteket, amikbe már-már belefulladunk.

A dolgok tisztázása nem feltétlenül jelent rombolást

Augusztus 9-én a Mars az Uránusszal kerül kvadrátba, ez az energia az elszigeteltség érzését görcsösen fel akarja számolni, hirtelen új szemszögből nézünk az életünkre, és tisztán körvonalazódni látszanak a helyzetek, amikbe belekerültünk. A dolgok tisztázása iránti igény óriási lendülettel törhet ránk, és a tökéletesség irányába hajt minket. Tegyük mindezt szeretettel, és ha bármiféle bosszúvágy kerítene hatalmába az ezt követő napokban, harcunkat magunkban vívjuk meg, ne másokon töltsük ki negatív érzéseinket, ne romboljunk le mindent magunk körül. Rajtunk múlik, melyiket választjuk: a válsággal járó pusztítást vagy a megújulást. A vízen nem csak kapálózva lehet fennmaradni, haladni, hanem úgy is, hogy ösztönösen érezzük a ritmust. A hangsúly az ösztönökön van, amelyekre különösen augusztus 5-14. között érdemes figyelnünk. Ebben az időszakban nem csak a hormonok, de az agresszió, és a féltékenység is tombolhat bennünk, de utazásokhoz és műtétekhez sem kedvező napok ezek.

Hagyd kibontakozni a dolgokat

A Merkúr augusztus 4-én elindul visszafelé (retrográd lesz), ami lelassítja a kommunikációt, és ismét szembenállásba kerül a Neptunusszal, ami rövid időre megzavarhatja józan ítélőképességünket. Augusztus 21-én a Vénusz és a Nap is szemben áll majd a Neptunusszal, ami különösen akkor bizonytalaníthat el minket, ha ellenállásunk erősebb a változások felé, és mindenáron mi akarjuk kézben tartani a dolgainkat. Ha hagyjuk kibontakozni a helyzetet, végül maguktól értelmet nyernek a megmagyarázhatatlan véletlenek, persze ehhez az fontos, hogy értsünk az apróbb, vagy nagyobb jelekből. Amikor két bolygó egymással oppozícióba kerül, annak mindig erőteljes hatása van a kapcsolatainkra és fontos felismeréseket is hozhat. A Merkúr augusztus 27-én indul ismét előre, vagyis kicsit több, mint 3 hetünk van arra, hogy gondolatainkat rendbe tegyük, és a bizonytalanságaink mögé lássunk. A hónap utolsó napján, 31-én a Jupiter vált hátráló mozgásba. Az anyagi dolgaink innentől kezdve lelassulnak, és kevesebb új lehetőség kínálkozik, mint amikor előre felé haladt. Karácsonyig várnunk kell, míg ismét egyenesbe fordulhatnak pénzügyeink.

Előrejelzés a jegyeknek

Természetesen ez csak útravaló, konkrét felvilágosítást csak a pontos születési adatokból elkészített teljes horoszkóp adhat. A Napjegyen kívül érdemes elolvasni a Hold és az ascendens jegyére leírtakat is.

KOS

Belső nyugtalanságod, feszültséged levezetésére válaszd a munkaterápiát. Kevésbé káros, mintha közeli hozzátartozóid viselnék a dühkitöréseidet. Nincs szükséged rá, hogy bűnbakot keress, nincs szükséged arra, hogy elvágj magad mögött minden szálat. Lázadj, de ne akarj senkin se bosszút állni. Méltatlan viselkedés, mert a történet már nem rólad szól, vedd észre! Semmi sincs veszve, váratlan fordulatok, impulzív érzelmek erősíthetik kapcsolataidat, még ha ezt most nehezen hiszed is el, de az újak létrehozását is segítik.

BIKA

Őszintén vizsgáld meg magadban, hogy van-e olyan személy az életedben, akinek még nem teljesen bocsátottál meg, táplálsz-e még sérelmeket iránta. Nem elengedni kell, csupán tudatosítsd ezt az érzést magadban, ne akard racionális érvekkel megmagyarázni. Különben a mélyen elnyomott harag, sértettség, vagy bármilyen hasonló érzés a párkapcsolatodban és a munkádban egyszerre törhet rád nagy erővel. Nehéz most összeegyeztetned a munkát és a magánéletet, kiszámíthatatlan reakcióidat elsőre nem biztos, hogy érteni fogja a környezeted, de ha a gőzt kiengedted, a borús felhők is tovább állnak.

IKREK

A pénz és a munka mennyisége mintha ellentétes irányban haladna. Mindkettőt akarni most nem túl szerencsés, bár ez lenne a normális. Az új munka lehetősége csak átmenetileg okoz lelki válságot, ezt legfőképp most önmagadban kell lerendezned. Szerelmi életedben a szavak csak bajok forrásai lehetnek, és ha sokat gondolkodsz, az csak félreértéseket szülhet. Ne a szavaknak higgy, hanem hangolódj rá az érzéseidre, és hagyd, hogy azok vezessenek. Különben eluralkodhat rajtad a bizonytalanság. Ezek most nem intellektuális, hanem érzelmi helyzetek, ennek megfelelően kezeld.

RÁK

Otthonodban otthontalannak érezheted magad, ideje kicsit változtatnod. Vágysz valami igazán izgalmasra és eredetire, miközben észre sem veszed, hogy a tűzzel játszol. Végletes érzelmi helyzetekbe sodorhatod magad, miközben a féltékenység ellen küzdesz. Ha mindezt az önmegvalósításod céljából teszed, lehet, el kell gondolkodnod azon, milyen kihívást jelent jelenlegi munkád illetve kapcsolatod. Ha tényleg vágysz valami újra, ragadd meg a kínálkozó lehetőségeket, mielőtt mások ragadnák azokat meg. Munkahelyeden váratlan konfliktus alakulhat ki, tudd, hol van a helyed, bármennyi időre is tervezel.

OROSZLÁN

Párkapcsolatodat a hozzád közel állók kritikus szemmel nézik. Döntsd el: új vagy a régi.  Halld meg a szavaikat és halld meg a saját hangodat is és lásd meg, ami utána történik. Túlzásokkal, nagyvonalúskodással csak elkenni lehet a problémákat és az időt húzni. Ne azt nagyítsd fel, ami nincs, hanem azt lásd meg, ami van. Munkádban óriási változások zajlanak. Komoly lehetőségek előtt állsz, amelyek egyszerre kecsegtetnek hatalmas sikerrel és bukással. Ne hagyd magad befolyásolni. A megújulás nemcsak a munkádban szükségszerű, de a magánéletedben is.

SZŰZ

Augusztus 23-án nemcsak a Nap lép be a jegyedbe, hanem a szerelmet jelentő Vénusz is, ami kedvezően hathat párkapcsolatodra. A szerelmi életedben addig inkább a szélsőségek jellemeznek, az érzéseiden is nehezebben tudsz eligazodni. Kapcsold ki a „mi lesz utána” gombot a fejedben, és hagyd, hogy az érzelmeid magukkal ragadjanak. Tisztán senki sem lát most, azonban vannak megmagyarázhatatlan, sorsszerű események, amik ellen küzdeni nem érdemes, mert nincs nyertes, vagy vesztes, csak megtörténnek.

MÉRLEG

Mozgalmas társasági élet és a barátokkal eltöltött idő aranyozza be ezt a hónapot. Szerelmi fellángolások és bizonytalan, félreérthető helyzetek válthatják egymást. Ennek gyakorisága attól függ, mennyire tudsz haladni az új és váratlan helyzetekkel, mennyire vagy képes megismerni nem csak mások új oldalát, hanem saját magadét is. Ha elég bátor vagy ehhez, új színben fogod látni eddigi életedet.

SKORPIÓ

Hivatásodban most komoly támogatást kapsz és a főnököd elismerésére is számíthatsz. A munkahelyeden változások zajlanak, ez ne bizonytalanítson el téged. Azonban egy kollégád megkeserítheti a napjaidat az állandó kíváncsiskodásával, amitől besokallhatsz. Tedd tisztába az erőviszonyokat, különben véget nem érő áskálódás lehet a vége. Irigység és féltékenység vesz körül, amire oda kell figyelned. Veszélyes vizeken evezel, és sötét ügyekbe keveredhetsz, amiből kétséges a kiút. Ha utazásra adod a fejed, készülj fel váratlan helyzetekre. Legyen nálad elég pénz. Testvéred nehéz helyzetek elé állíthat.

NYILAS

A hírekkel és a pletykákkal bánj különösen óvatosan. Nem kell mindent elhinned, de gondold át, amit hallasz, mert valahol benne van az igazság, amit nem akarsz észrevenni. Anyagi helyzetedben most több a kiadás a vártnál. Ha valami menni akar, engedd el, legyen az pénz, otthon vagy bármilyen érték. Helyére érkezni fog valami új, ami valódi érték lesz számodra. Lehet az egy új szerelem is, ami igazi örömmel tölt el. Otthonod váratlan eseményei felboríthatják a nyugalmadat és az utazással kapcsolatos terveidet.

BAK

Anyagi helyzeted most nem a legstabilabb, de gondolj arra, hogy végre olyan dolgokra költöd a pénzt, amire korábban sajnáltad. Élvezd az új kalandokat, add át magad az új élményeknek, és ne azzal törődj, hogy mi lesz később. Testvéreddel, rokonsággal konfliktushelyzetekbe kerülhetsz a makacsságod miatt. Próbálj több alkalmazkodást és együttműködést tanúsítani, és hagyd mások akaratát is érvényesülni. Párkapcsolatodban túlságosan domináns vagy, ami feszültséghez és vitákhoz vezet. Olyan valamit akarsz birtokolni, ami nem a tiéd, és csak az energiád megy el vele.

VÍZÖNTŐ

Külföldi utazásod több pénzbe kerülhet, mint ahogyan azt eltervezted. Párod körül sok a bizonytalanság, ami átragadhat rád is. Ne hagyd kibeszéletlenül a furcsa helyzeteket, ne maradjon ködös, homályos tisztázatlan folt. Mindez vagy nagyon közelivé vagy nagyon távolivá teheti viszonyotokat, azonban a bizonytalanságnál nincs rosszabb. Különben csak becsapod magad és a külvilágot is. Váratlan szenvedély és vonzódás valaki iránt kibillenthet racionális világodból. Bevállalósabb vagy, mint bármikor, és az újdonság varázsa lázba hoz. Egy kis bolondozás neked is jár, csak tudd a határokat, nehogy sírás legyen a vége.

HALAK

A munkahelyi bizonytalanság komoly aggodalmakat kelthet. Most oda kell figyelned, milyen váratlan helyzetek alakulnak ki körülötted és ne hagyd magad becsapni. De előtte győződj meg róla, hogy tényleg nem csak egy félreértés, amin felhúztad magad. Anyagi dolgok miatt kínos helyzetbe kerülhetsz, különösen, ha nem tiszta forrásból jött a pénz. A hétköznapok szürkeségét feldobhatod, ha olyan programokat találsz ki, amelyekre régen vágytál, és akár egyedül is örömmel töltenek el. Érzelmi feszültségedet a gyermekeid tükrözik vissza, akik most nem azt teszik, amit te szeretnél. Inkább azon gondolkodj el, hogy te azt teszed-e, amit valójában szeretnél.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek