Szakácskönyvajánló: Édes Élet

dolcevitaNem ismerős a Vrábel Krisztina név?  És ha azt mondom, hogy Dolce Vita gasztroblog? Na ugye! Karácsonyra jelent meg Krisztina szakácskönyve, Dolce Vita Magyarországon címmel.

cikk-tipus-ajanlo

bort_DVMiért érdemes?

Mert ha különlegesebb hozzávalóval találkozol a receptben, Kriszta tippet ad a vásárláshoz, elkészítéshez.

Mert a könyv egy sikeres blog offline folytatása, és ha elakadsz, bármikor kérhetsz internetes segítséget.

Mert a fotókat a szerző készítette, és az ételek tényleg olyan gyönyörűek lesznek ha te főződ meg őket, mint amikor Kriszta lefotózta.

Mert az olasz konyhát mindenki szereti, de sokan nem mernek túllépni a bolonyai spagetti és a pizza unalmán.

Mert a receptek egyszerűek, a leírások világosak, garantáltan nem készülnek belőle elrontott, kidobott ételek.

Mert a könyv szinte fotóalbum az élet igenléséről.

De talán a legjobb választ a miértre maga Kriszta adta meg, amikor megkérdeztem, hogy ha csak úgy, minden koncepció nélkül adna ki egy könyvet, amiben nem lehetnek receptek, akkor az milyen könyv lenne?

Íme a válasz:
Soha nem szerepelt a könyvírás a terveim között, a Dolce Vita Magyarországon is szinte "magától", a blogból született. Ez a könyv számomra egyszerre fotóalbum, receptkönyv, mindezt kiegészíti néhány történet. Ha mindebből a recepteket elhagyjuk, akkor marad a fotó. Ha lenne lehetőségem, és persze korlátlan időm meg pénzem, akkor azt hiszem, fotós könyvet készítenék a dél-olasz (idealizált) életről. Miért? Mert feltölt a szikrázó nap, az izzó terrakotta, a harsogó, burjánzó örökzöld növényzet, a kristályosan csillogó tenger. Imádom az omladozó, kopott házakat, a macsakakövet és azt a harmóniát, ami mindebből árad. Nem tudok vele betelni. Szívesen megmutatnám egy szép albumban, hogy mindezt én hogyan látom. Pont az ilyen esős, borús napokra lenne jó, mint ez a mai is. Abban azonban biztos vagyok, hogy nem bírnám ki, hogy ne válogassak a fotók mellé néhány helyi receptet, specialitást.: )

Ettől jobb ajánlót magam se írhattam volna, ott a helye a könyvnek a fa alatt!

 

cikk-tipus-kulsolink

• fozzunkolaszul.blogspot.com
• dvita.hu

Mustra