2. Zsidó tojás
Fűszeres receptje
Hozzávalók:
10 keményre főtt tojás
1 nagy csokor újhagyma vagy 2 közepes vöröshagyma apróra vágva
libazsír (3 tojásnak megfelelő mennyiség)
1 kk só (ha marad másnapra, akkor valószínűleg utána kell sózni)
1 kk durvára őrölt bors
És ami elmaradhat, de mehet is bele:
50 dkg egyben sült libamáj, ugyanakkora darabokban, mint a tojás
2 ek mustár
1 kk piros paprika
1 csipetnyi szerecsendió
A hozzávalókat vágd egyforma darabokra és alaposan keverd össze. A tojást soha ne pépesítsd teljesen, hanem vagy villával törd össze, vagy késsel vágd egy deszkán, de a nagy lyukú reszelőn lereszelve is jó eredményt lehet elérni. Fontos, hogy darabos legyen a végeredmény, és ne krémes.