Fontos azonban megjegyezni, hogy pusztán bizonyos ételek elfogyasztása nem fiatalítja a megjelenést, és a táplálkozás csak az egyik szempontja a jó öregedésnek, és annak, hogy jobban nézzünk ki, és jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Az alábbiakban összegyűjtöttük azoknak a zöldségeknek a listáját, amelyek lelassíthatják az őszülést, illetve a bőr és a szem öregedését.
Ha ezeket a zöldségeket eszed, később őszülsz, lassabban öregszel
Az állatkísérletekből származó legfrissebb kutatási eredmények azt mutatják, hogy a luteolin megállítja az egérszőr őszülést, amiből a szakemberek arra következtetnek, hogy az emberi haj színét is segíthet megőrizni ez a flavonoidok közé tartozó, antioxidáns hatású pigment, amely természetes módon megtalálható számos növényben.

A luteolinról korábban már bebizonyosodott, hogy segíthet megelőzni a gyulladást, lassíthatja a bőr öregedését, és megállíthatja az időskori makuladegenerációt. Annak érdekében, hogy lassabban öregedjünk, és minél később őszüljünk, érdemes minél több brokkolit, sárgarépát, hagymát, zellert, zöldpaprikát, céklát, kelbimbót, káposztát, karfiolt, salátát, spenótot, olívaolajat, kakukkfüvet és chilipaprikát fogyasztani.
Mindemellett jó, ha az étrendünk része a lencse és a csicseriborsó is, melyek pótolhatják a B9-vitamin őszülést okozó hiányát.
Az életkor előrehaladtával a testünk olyan változásokon megy keresztül, amelyek jelentősen befolyásolhatják a mozgási képességünket. Mutatjuk, mely gyakorlatok lassítják a fizikai változásokat, és ellensúlyozhatják az életkorral összefüggő hanyatlást.

Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés