Jövőre Budapest Las Vegasnál is jobb úticél lesz

Az amerikai Sherman’s Travel Magazinnak a 2010-re vonatkozó Top10 úti céljai közt a harmadik helyen szerepel Budapest: fővárosunk megelőzi Jamaicát és Las Vegast is. 

cikk-tious-rovid

A Magyar Turizmus Zrt. New York-i külképviseletének közreműködésében, a Sherman’s Travel Magazin beválasztotta Budapestet a 2010-es Top10 úticél közé, írja hírlevelében az MT Zrt. A 250.000 példányban terjesztett magazin féloldalas cikk kíséretében jelentette meg a toplistát. A magazin internetes oldalán kiemelték, hogy Budapest ár-érték arányát tekintve kedvezőbb, mint Prága, továbbá, hogy 2010 a Fesztiválok Éve lesz Magyarországon. 

A magazinban közölt cikk kitért arra is, hogy az európaiak számára olcsón megközelíthető a fővárosunk, mivel jó néhány fapados járat közlekedik itt, és szót ejtettek arról is, hogy ha már Magyarországra utaznak a turisták, akkor Pécsre is érdemes ellátogatniuk, mivel jövőre Európa Kulturális Fővárosa lesz. A top lista összeállításának összes objektív szempontjára nem tért ki a cikk, az utazási magazin listájának a  helyezettjei a követketők: az 1. helyen Bangkok áll, a 2. helyen az Észak-Karolinában található Blue Ridge Parkway, a 3. helyen Budapest, fővárosunkat követi Jamaica, Las Vegas, Mendoza, Namíbia, Panama, a Mexikóban található Riviera Nayarit, a tízes listát az utahi Salt Lake City közelében fekvő Wasatch-hegység zárja. 

Mustra