#életem
 • Ámor nyila az online-ban

  Internetes társkeresőn tízből négyen már három hónapon belül párra lelnek

 • Fiatal lányoknál is trombózist okozhat a fogamzásgátló

  A hormonális fogamzásgátló növeli a trombózis esélyét.

 • Jó tanácsok magányosan közlekedő nőknek

  Biztonságban egyedül is.

 • A magzatvíz-mintavétel nem árt a babának

  Véleményem szerint a nők sokkal jobban tartanak a magzatvíz-mintavételtől, mint amennyi kockázatot hordoz magában - mondta genetikai szakértőnk, aki a fájdalom és a vetélési kockázat túlbecslése miatt az egyik legjobban utált terhességi vizsgálattípust részletezi.

 • Magyarország menő - de mitől lett az?

  Egyre népszerűbb úti cél Magyarország a külföldi turisták körében, ha hiszünk az utazási magazinok és honlapok listáinak – utánajártunk, mi lehet ennek az oka. A Magyar Turizmus Zrt. sokat hirdet külföldön és számos külföldi újságírót utaztat, de a szoft faktor is szerepet játszhat.

 • Pregorexia: Kettő helyett éhezni

  Elsősorban celebek körében divat terhesen diétázni, majd szülés után Flash Gordon tempójában visszanyerni a lánykori alakot. Az evészavarokról szóló sorozatában táplálkozási szakértőnk a kismamákat sújtó diétamániára, a pregorexiára tér ki.

 • A petesejt nem öregszik, csak a női test

  A petefészek úgy van kitalálva, hogy annak kell a legvédettebbnek lennie, ennél fogva a test öregedése nem károsítja a petesejtet – mondta Dr. Nagy Zsolt genetikai szakértő, akivel többek közt arról beszéltünk, valóban csökken-e a teherbeesés esélye a nő harmincas éveiben és hogy milyen esetekben javasolná a petesejt fagyasztást.

 • Ortorexia – Az egészséges táplálkozás csapdája

  Ha az étel csak egészséges lehet, ha minden kihágás bűntudatot kelt, ha a tápérték fontosabb, mint az élvezet és diéta az önértékelés fontos eleme – akkor gyanús, hogy ez az ortorexia nervosa. Sorozatunk mai témája az egészségesétel-függőség, aminek szele gimnazista korában dietetikus szakértőnket is megérintette.

 • Bizarr kozmetikumok – Kenj a bőrödre csigát!

  A reggeli középvizelet bőrre gyakorolt megújító hatása a bulvársajtóból Medveczky Ilona óta ismert, a bizarr kozmetikumok listája ezzel azonban nem ért véget ezzel: ismerkedjünk meg a pattanásokat kezelő és fiatalító csiganyál, a hidratáló tőkehal-sperma és a hajformázó bikaondó szépségre gyakorolt hatásával.

 • Hazai pálya – Sílift kontra katonai teherautó

  Karbantartott pályák, liftek és extra őrültségek (mint a szánkó vagy a snowtubing), vagy kaland és romantika (értsd: sílift helyett Steyer katonai teherautó). Körbenéztünk a hazai síterepeken – sok hasznos információ, a jegyáraktól a liftbemutatóig.

 • Szépvilág – Lisztmentes diéta hajhullás ellen

  A fejbőrön ugyanúgy meglátszanak a stressz nyomai, mint a test többi részén, a bűntudat és szorongás is hatással van a haj állapotára. Kis Éva skalpdiagnoszta kifejti azt is, hogy hajritkulás esetén milyen élelmiszereket hagyjunk el.

 • Hazai sípályák: Van, aki a homlokán is lecsúszik

  A hó a téli sportok elengedhetetlen kelléke, ám hazánkban ez nem mindig garantált – idén nagy veszteségeket okozott a szokatlanul meleg karácsonyi időjárás a magyarországi sípályákon. A síelők azonban bíznak abban, hogy fejlődnek a pályák és az alpesi hütték romantikája nálunk is elérhető.

 • Szépvilág - A tudatmódosító adrenalin

  Az extrém sportolók védőszentje az adrenalin, amelyről azt állítják, tudatmódosításra képes. Utánajártunk, mi történik a szervezetben bázisugrás közben, vagy csak tartós, prózai, munkahelyi stressz esetén.

 • Tévhitek: A magzatvédő vitamin nem mindig véd

  A folsav szedése szükséges a terhesség előtt néhány hónappal, valamint a terhesség alatt. De bizonyos nők esetében előfordul, hogy nem hasznosul teljesen. Egyszerű génvizsgálatokkal ellenőrizhetőek azok az anyai génvariációk, amelyek befolyásolják a magzat fejlődését. Genetikai szakértőnk a terhességgel kapcsolatos hiedelmekről ír.

 • Nem ettem a héten: szupermodell leszek

  A sikeres nőket és a megfelelési kényszerrel küzdő fiatal lányokat is sújthatja a bulimia. Van, aki hashajtóval, van, aki önhánytatással, van, aki túlzásba vitt edzéssel bünteti magát az éhezést követő falásrohama után, és sajnos a betegség népszerűsítése elterjedt a neten. Dietetikus szakértőnk folytatja a táplálkozási zavarokról indított sorozatát.

 • Családtervezés: Petesejt fagyasztással lehet halasztani?

  29 éves vagyok, és ideális állapotban ahhoz, hogy szüljek- mondta interjúalanyunk, aki azonban munkája és életvitele miatt úgy látja, csak a harmincas évei közepén lesz lehetősége gyereket vállalni. Addig is be szeretné biztosítani magát, ezért lefagyasztatná a petesejtjét. Sorozatunkban kiderítjük, ennek mi a módja.

 • Naponta egy almán éltem

  A fiatalon elhunyt Brittany Murphy esete újra az anorexiára irányította a figyelmet. Dietetikusunk új sorozatában bemutatja az összes ismert evészavart. Elsőként a karcsúság iránti vágy miatt önpusztítással is járó anorexia nervosára térünk ki, amelyik sok esetben azokat érinti, akiknek a munkaeszköze a tökéletes test, de akadnak olyanok is, akik megfelelési kényszerből vagy szexuális bántalmazás miatt éhségsztrájkolnak.

 • A gyógysör csak fokozza a másnaposságot

  Ha a szilveszteri ivászatra vonatkozó tippjeink ellenére is súlyos az újévi másnaposság, akkor segít a gyömbértea, a tyúkhúsleves, és az enyhe sport – a legrosszabb ilyenkor a kávé és a gyógysör. Dietetikusunk közszolgálati tippjei folytatódnak.

 • Mojitóra ne küldj pezsgőt – Tippek másnaposság ellen

  Szilveszterkor nehéz elkerülni az ipari mennyiségű alkoholfogyasztást, ráadásul a nők rosszabbul bírják – dietetikus szakértőnk közszolgálati jelleggel összegyűjtötte a tippeket arra, hogyan előzzük meg az újévi rosszullétet.

 • Újév alapos beöntéssel

  Egy jó adag keserűsó vagy egy szó szerint kiadós beöntés nem csak a testből, de a lélekből is kipucolja a mérget – újévkor a tiszta lapnak még nagyobb jelentősége van. Léböjtkúra Szilveszterkor.

 • A világ három helyén ismerik a hosszú élet titkát

  Okinawában azért élnek sokáig, mert sok halat fogyasztanak, Loma Lindában szeretik egymást az emberek, Szardínián pedig ott a vörösbor. Medical Wellness konferencián jártunk, ahol egyebek mellett kiderült, a rák elkerüléséhez hét dolgot kell megtennünk, és hogy a wellness azt is jelenti, hogy szeressük a munkánkat és a szomszédunkat.

 • A H1N1 vakcina az év orvosi fejlesztése

  A CNN által legfontosabbnak ítélt egészségügyi fejlesztések top tízes listáján szerepel többek közt a vakok számára kifejlesztett elektronikus szem és a facsont is – de a nyertes a H1N1 vakcina.

 • Az amerikaiak utálják magukat - fotón

  A Nikon felmérésében megkérdezettek nagy többsége úgy érzi, élőben jobban néz ki, mint a róla készült fotókon – van, aki a saját esküvőjét is újrafotóztatná.

 • Jövőre Budapest Las Vegasnál is jobb úticél lesz

  Az amerikai Sherman’s Travel Magazinnak a 2010-re vonatkozó Top10 úti céljai közt a harmadik helyen szerepel Budapest: fővárosunk megelőzi Jamaicát, és Las Vegast is.

 • A H1N1 december-januárban erősödik

  A halálesetek száma a H1N1 influenza járvány esetében emelkedő szakaszba lépett, a járvány nagyobb, erőteljesebb része még előttünk áll - írta Dr. Réthy Lajos Attila és Dr. Mészner Zsófia az új influenzáról kiadott könyvében. A gyermekgyógyászok nyíltan kampányolnak a védőoltás mellett.

Zanza!