Egy igazi társ 7 legfontosabb tulajdonsága

Mindenki mást keres egy párkapcsolatban, vannak azonban tulajdonságok, melyek általánosan előnyössé tesznek egy lehetséges partnert.

A jó párkapcsolat titka többek közt éppen abban rejlik, hogy megtaláld a hozzád illő társat, akivel kölcsönös tiszteletre és szeretetre épülő, erős köteléket tudtok kialakítani. Karen Nimmo pszichológus, a Medium szakértője arról mesél, mely tulajdonságok tesznek erre alkalmas partnerré valakit.

1. Kedvesség

Egy ideális társ mindig odafigyel az apró, szeretetteli gesztusokra, és igyekszik éreztetni, hogy fontos vagy a számára. Kedvességekkel, kis ajándékokkal dobja fel a napod, melyekért nem kér viszonzást. Ahelyett, hogy egy nehéz nap végén leordítaná a fejed, megpróbál jobb kedvre deríteni.

2. Bizalom

Egy jól működő kapcsolatban a felek kölcsönösen megbíznak egymásban, és nem akarják folyton ellenőrizni a másikat. A bizalom alapja, hogy mindketten tartjátok magatokat azokhoz a szabályokhoz, amelyekben előzőleg megállapodtatok. Hiszel a párod szavának, nem nézed át titokban a telefonját és az e-mailjeit, hátha mással levelezget a hátad mögött, és nem akarsz minden lépéséről tudni.

A hét legfontosabb tulajdonság egy társban
A hét legfontosabb tulajdonság egy társbanJacobs Stock Photography Ltd / Getty Images Hungary

3. Érzelmi stabilitás

Fontos, hogy olykor kiöntsd a lelked a párodnak, azonban nem jó, ha folyton a lelki nyavalyáitokkal bosszantjátok egymást. Amikor szükséges, támaszt nyújtotok egymásnak, feleslegesen viszont nem húzzátok a másik idegeit.

4. Munkamegosztás

A felek közti egyenlő munkamegosztás elengedhetetlen egy jól működő kapcsolathoz. Ha az egyik fél aránytalanul sok dolgot végez, miközben párja lustul, igazságtalan helyzetet teremt és kiborítja a bilit. Mindig osztozzatok a teendőkön, természetesen egymás idejéhez, elfoglaltságához igazodva.

5. Humor

Mindig jó, ha együtt tudtok nevetni a pároddal, értékelitek egymás vicceit és hasonló a humorérzéketek. Ez könnyen egy hullámhosszra helyez titeket, és képes oldani a problémákat.

6. Hasonló életcélok

Nem kell, hogy társaddal mindenben egyetértsetek, de egy hosszú kapcsolathoz elengedhetetlen, hogy nagyjából ugyanazt várjátok az élettől és egymástól. Hol szeretnétek lenni tíz év múlva, szeretnétek-e összeházasodni, gyerekeket nevelni, városban vagy vidéken élnétek-e szívesebben. Ezekben érdemes megállapodni, mielőtt nekivágnátok a közös életnek.

7. Támogatás

A társad mindig kiáll mellett és támogat téged, segít átlendülni az akadályokon. Ez a legfontosabb.

Oszd meg másokkal is!
Mustra