18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megvan a világ legjobb szexpóza

Ki ne vágyna arra, hogy aktus közben partnerével egyszerre élje át az orgazmus élményét? Az ilyesfajta ideális állapot elérése a valóságban nem a legegyszerűbb, annak ellenére sem, hogy kutatások szerint a legtöbb ember nagyon is örülne, ha partnerével egyidejűleg érne fel a csúcsra.

Dr. Justin Lehmiller szexuálterapeuta szerint nem feltétlenül kell azonban ennek fantáziának maradnia, hiszen tehetünk azért, hogy közelebb kerüljünk hozzá. Az első és legfontosabb persze itt is az, hogy ne tegyünk túl nagy nyomást se magunkra, se a párunkra az egyidejű orgazmus tekintetében, hiszen ez könnyedén nyomja agyon az aktus hangulatát.

Szóval, csak lazán!

Ha ugyanis azt a célt tűzzük ki magunk elé, hogy ugyanabban a pillanatban éljük át az orgazmust, mint a partnerünk, valószínűleg egy izzadságszagú kínlódás lesz az egész aktusból. Könnyen lehet, hogy túlzott koncentrálás elrontja az élvezetet, szorongani kezdünk a teljesítményünk miatt, ez pedig rányomja a bélyegét az együttlét egészére. Próbáljunk hát meg lazítani, és ne célként lebegjen előttünk az egyidejű orgazmus, inkább, ha sikerül, tekintsünk egyfajta bónuszként rá.

Kezdetnek nem rossz
Kezdetnek nem rosszSouth_agency / Getty Images Hungary

Mindezek ellenére azonban a szexológia lelkes kutatói évtizedek áldozatos munkáját fektették abba, hogy rátaláljanak a tökéletes pozitúrára, arra, amelyben a legnagyobb esély kínálkozik az egyidejű gyönyör átélésére. E vizsgálódások vezettek el végül a coital alignment technique (CAT) felfedezéséhez, ami egy olyan közösülési technika, ahol a nők optimális esetben annyival korábban érhetik el az orgazmust, hogy ez kiegyenlíti a partnerek közt gyakran fennálló időbeli elcsúszásokat. Az 1980-as évek óta kutatott, science-based csodapózt Aaron Paul Pierce vonatkozó tudományos monográfiájában a következőként írja le:

A CAT tehát úgy néz ki, hogy a férfi a nő fölött helyezkedik el, felsőtestét könyökével támasztja meg.

Eddig ez tehát leginkább egy mezei misszionárius póz, na de:

„Ebben a pózban a férfi a misszionárius pózhoz képest kissé feljebb kell csússzon, egészen odáig, hogy csípője a nő csípője fölött helyezkedjen el, ezáltal péniszének töve a nő csiklójához érjen. Az együttlét során a hüvelyi behatolás mellett így egy folyamatos csiklói ingerlés is lehetségessé válik. [...] Az ingerlés maga a pár összehangolt mozgásából jön azután létre, melyben csípőiket függőleges síkon mozgatják, a mozgás felszálló ütemét a nő, míg a leszálló ütemét a férfi irányítja. A megfelelő ingerlés a pénisz és a csikló a fenti mozgás közbeni folyamatos egymáshoz szorításával tartható fenn, illetve a csiklót érő nyomás erőssége is  szabályozható általa.”

Ringatózás

Pierce leírása szerint a misszionárius pózra jellemző ki-be mozgás helyett a CAT optimális esetben – még a szabatos, tudományos megfogalmazás rideg hangulata ellenére is – inkább egy ringatózás képét festi. Ez tehát nyilvánvalóan nem az a fajta póz, amit előszeretettel ábrázolnak a pornófilmekben, emellett elsajátítása is gyakorlást igényel, kivitelezéséhez pedig rendkívül összehangolt mozgásra van szükség.

A precíz leírásnak a hangulatgyilkosságon túl egy további hátránya, hogy viszonylag nehezen képzelhető el, hogy akkor most végül is mit kell csinálni. Az internetnek hála azonban, a módszerről ma már különféle oktatóvideók is fellelhetők, és mivel a kutatások eredményei szerint a pózt alkalmazó heteroszexuális párok körében jelentősen megnő az egyidejű kielégülés aránya, érdemes is lehet a szükséges energiát belefektetni a CAT tökéletesítésébe.

Oszd meg másokkal is!
Mustra