18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A 7 leggyakoribb szexuális fantázia, és ami mögötte van

Javasolt apránként előhozakodni az óhajaiddal, és inkább a szelídebb dolgokkal kezdeni a kísérletezést.

A leggyakrabban előforduló fantáziák közül hetet részletező szexológus szerint sok esetben az unalom áll a fantáziálás hátterében, a fétiseket és a szadomazót viszont igen gyakran a túlzottan is szigorú szabályokra épülő viselkedést preferáló közösségek tagjai és a szorongók választják. A saját felmérése alapján a leggyakoribbként azonosított fantáziák hátteréről és megvalósításuk lehetőségéről dr. Justin Lehmiller nyilatkozott a Health-nek.

Sok jó ember kis helyen

A saját könyvét megalapozó felmérés alapján úgy tűnik, egy harmadik személy, vagy mindjárt egy komplett trió bevonásáról is sokan álmodoznak. Az édeshármasról és orgiákról fantáziálók általában a legkézenfekvőbb dolog miatt fantáziálnak a gruppenről: unatkoznak, ezért valami újra vágynak.

Természetes és emberi reakció ráunni a mindennapossá váló szokásokra.

Ha pedig sokáig egyetlen partner áll csak a rendelkezésedre, könnyű beleszürkülni a hétköznapokba. Lehmiller szerint többnyire a túlságosan is kiszámíthatóvá váló szex vezet a csoportos foglalkozással kapcsolatos képzelgésekhez, bár az extrovertáltakat is gyakran beindítja a dolog.

shutterstock 741726535

Vadulás

A BDSM mozaikszó által jelölt szabadidős tevékenységekért, azaz a kötözését, a fegyelmezésért, a másik dominálásáért és a szadomazóért azért rajonganak olyan sokan a szexológus szerint, mert ezek a szexuális viselkedésformák a résztvevők elmeállapotán is képesek változtatni. Az alávetett szerepét választók végre elfeledkezhetnek magukról, az őket dominálók pedig az irányító szerepnek köszönhető reflektorfény miatt kevésbé hajlamosak arra, hogy elvonja valami a figyelmüket.

A szexológus szerint sokan az ilyen viselkedésformák révén tanulják meg, hogyan győzzék le a szorongást, míg mások egyszerűen azért vonzódnak a BDSM-hez, mert egy normál aktus nem képes lekötni a figyelmüket.

A kalandvágyók

A mindig új tetthelyek és pozíciók után kutató kalandorokat szintén a kiszámíthatóság veszi rá a kísérletezésre. Ez jelenthet szabadban vagy publikus helyeken fűrészelést, új pozíciókat, az a másik csokiba mártását: bármit, ami újszerű és izgalmas.

Fétisek és tabuk

A tabuk azért izgatnak minket, mert előbb-utóbb vágyakozni kezdünk azután, amit nem kaphatunk meg.

Ha azt mondják valamiről, hogy nem kaphatjuk meg, az bizony arra fog minket sarkallni, hogy megpróbáljuk megszerezni azt – így a szexológus. A különböző tárgyak istenítése és a sarokból figyelés is ilyesmi, ez pedig sok esetben azokat izgatja a leginkább, akik a megfelelő szexuális viselkedést szűk keretek között elképzelő közösségben élnek.

Monogámia?!

A nyitott kapcsolatok és a poliamoria (vagy többszerelműség) is egyre inkább elfogadható választásnak tűnnek, a tradicionális párkapcsolatokban… tengődők körében pedig kifejezetten gyakori, hogy ilyesmire vágyjon valaki. Nem csak a kicsapongásról szól mindez Lehmiller szerint: sok esetben azok vágynak még egy partnerre, akiknek a szokásosnál több érzelemre, intimitásra és romantikára van szükségük.

Szenvedély

Több szenvedélyre és romantikára pedig általában azok vágynak, akik nem érzik elég kívánatosnak magukat, és nem érzik jól magukat a bőrükben. A romantikus randevúk leggiccsesebb aspektusai, a rózsaszirmok és a gyertyafény mind-mind kézzelfogható jelei és megnyilvánulásai annak, hogy valaki szenvedélyesen, tiszta erőből szeret valakit, ezekre a jelekre pedig jó pár embernek szüksége is van.

shutterstock 745103293

Homoerotika

Heteroszexuális emberek esetében meglepő lehet, ha azonos nemű szereplők kezdenek feltűnni az álmodozásaik során, és bár szexuális orientációval kapcsolatos kételyek is állhatnak a dolog mögött, gyakoribb, hogy az unatkozó, vagy a társadalom elvárásait és szabályait áthágni vágyók álmodoznak ilyesmiről. Emellett a tabu kategóriának is gyakori komponense a nemekkel való játék.

De hogyan valósítsam meg?

A hasonló fantáziákról és vágyakról a nagyon is valódi érzelmi hányattatásokhoz vezető elutasítás miatt természetesen elég nehéz beszélni. Lehmiller szerint ebben az esetben javasolt kompromisszumot kötni, és először a legkevésbé drasztikus vágyakkal előállni, hogy mindez segítsen megalapozni azt a fajta bizalmat, ami lehetővé teszi majd a vadabb fantáziák megosztását is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek