Szabaduljon meg a csuklástól tudományos alapokon!

Dr. Erich Voigt, a New York Egyetem fül-orr-gégésze két olyan módszert is bemutatott a Business Insidernek, amelyekkel tudományosan szüntetheti meg a csuklását.

A csuklás ugye nem más mint a rekeszizom önkéntelen összerándulása, amit kiválthat egy bizonyos étel, vagy az, hogy túlzottan sokat ettünk és van pár egészségügyi probléma is, ami csukláshoz vezethet, általában viszont annyiról van szó, hogy valami irritálja a nyelőcsövet vagy a légutakat.

A legegyszerűbben pedig úgy lehet megszüntetni a önkéntelen összehúzódásokat, ha veszünk egy nagy levegőt, de van egy másik módszer is, mégpedig az, ha a videóban bemutatott módon egy pohárból úgy iszunk, hogy a józan paraszti ésszel szembemenve a tőlünk távolabb eső részéből próbálunk kortyolni. Ahhoz, hogy utóbbit meg tudjuk tenni, olyan görnyedt pózt kell felvennünk, ami garantáltan beszorítja a zabolázatlan rekeszizmot. Dr. Voigt azt mondja, ezzel a módszerrel olyan emberen is sikerült segíteni, aki egy hete megállás nélkül szenvedett a csuklástól. 

Ha ez sem jönne be, esetleg próbálkozhat a cukorral

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek