Az vagy, ahogy eszel!

A Look gyűjtötte össze, miről árulkodnak az étkezési szokásaink, de kivételesen nem arról lesz szó, hogy milyenek vagyunk, ha ezt vagy azt esszük, hanem arról, hogy milyenek vagyunk, ha azt vizsgáljuk, hogyan eszünk. A lap egy étkezési szakembernek mondott, bizonyos Juliet A. Boghossian blogját vette alapul, aki horoszkópszerűen vázolta, milyen emberrel állunk szemben attól függően, hogyan néz ki a tányérja, na persze csak amolyan magazinos horoszkóp-szinten, csak semmi komolykodás.

Íme a  Little Things  bloggerének megfigyelései: 

1. A lassú evők

Maya Borenstein / littlethings.com

A szakember szerint az, ha ön lassan eszik, azt jelenti, hogy olyasfajta ember, aki "őszintén képes időt szakítani az evés élvezetére, nem rohan befejezni azt. Szereti megélni az élet összes apró pillanatát. Munkában sem kapkod, mert az az elmélete, hogy jó munkához idő kell. A kapcsolataiban mindig a pillanatnak él. Ez a mindennapos vitákat igen hevessé teszi, viszont a megszépíti az örömteli perceket." Óriás mázli.

2. A kapkodva evők 

Maya Borenstein / littlethings.com

Ha ön sietősen eszik, az könnyen jelentheti, hogy meg sem rágja rendesen az ételt. Erről mindig úgy tudtuk, hogy nem igazán egészséges, de az újabb, pozitivista felfogás szerint mindez azt jelenti, hogy “szereti, ha a határidő lejárta előtt rendben vannak a dolgok, ráadásul ezt a tulajdonságot a főnökei is nagyra értékelik. Önnek igen jó továbbá a szervezőkészsége, egészségesen reagál versenyhelyzetekben, és az agya sokszor tíz lépéssel jár jelenlegi állapota előtt. Párkapcsolataiban előszeretettel helyezi mások szükségleteit a sajátja elé, és előzékeny természete miatt extrém fogásnak bizonyulhat." Azt is írhatta volna persze, hogy gyakran fáj a gyomra. Hiszen gyorsan eszik. 

3. A rendszerező

Maya Borenstein / littlethings.com

Ki nem állhatja, ha egymáshoz érnek a tányérján a különböző típusú ételek? Ebben az esetben "ön szereti rendben és tisztaságban tudni magát, és mindenáron elkerüli a piszkos helyzeteket. A munkában mindez segíti, hogy kézben tartsa és nyomon kövesse a különböző feladatokat, jöjjön az a szélrózsa bármely irányából és bármekkora mennyiségben. Otthon talán szenved attól, hogy mindig magának kell elmosogatnia vagy takarítania, pedig ha kompromisszumokat kötne, ön lenne a tökéletes személy arra, hogy rendszerezze az otthoni teendőket úgy, hogy egyben fel is osztja azokat szerettei között. Legyen óvatos, folyamatosan listákat gyártó agya nehogy túlpörögjön a sok teendő elvégeztével. Ha megtanulja flexibilisen kezelni a dolgokat, akkor válik csak igazán teljessé már amúgy is irigylésre méltó, csinos kis élete.” A rendszerezőknek irigylésre méltó az életük tehát. 

4. A kalandor

Maya Borenstein / littlethings.com

Szívesen próbál ki mindent, ami új és egzotikus? Akkor soha senki nem mondaná önre, hogy egy unalmas fráter. "Szeret kockáztatni, és ez gyakran elég kifizetődő. A munkahelyén nem fél előállni a merész ötleteivel, és a kalandor természete miatt mindenki önnel akar barátkozni. Az emberek csodálják bátorságát és szeretnének olyan nyitottak lenni a világra mint ön. Az egyedi életszemléletén soha nem szabad változtatnia, de vigyázzon, ne kényszerítsen másokat arra, hogy ugyanolyan kalandvágyóak legyen mint ön, nem született mindenki felfedezőnek!" Oké!

5. A szétválasztó

Maya Borenstein / littlethings.com

Ha ön ebbe a csoportba tartozik, akkor kínosan ügyel arra, hogy egyszerre csak egyfajta ételt egyen, és ne keveredjenek egymással a különböző dolgok. "Nagyon fontosak ön számára a részletek, mindent alaposan megrág. Bár sokan nem értik, hogy mit és miért csinál, de ön tudja, hogy van rendszer az "őrületben". Alapossága miatt a munkahelyén pedig elismerik, hogy a legkisebb részletre is odafigyel. De ügyeljen arra, hogy ne idegenítsen el magától másokat azzal, hogy mereven ragaszkodik a dolgaihoz. Nem biztos, hogy mások is úgy látják a világot, ahogyan ön. Legyen türelmes és rugalmas, hogy még erősebbek legyen a kapcsolatai" - tanácsolja Juliet A. Boghossian.

6. A mixer

Maya Borenstein / littlethings.com

Ha ön mixer, akkor úgy ahogy van egyben lapátolja be az ételt, hogy mindenből jusson egy kicsi minden egyes falattal. Nem fogja kitalálni úgyse, úgyhogy elmondjuk, hogy eszerint "ön egy erős egyéniség, aki azt érzi, hogy képes sokat markolni. Főnökei imádják, hogy mindenáron magára akar vállalni minden felelősséget. Mivel ön társaságkedvelő és barátságos ember, egészséges kapcsolatai vannak, és sosem érzi időpocsékolásnak, hogy időt töltsön az ön számára fontos emberekkel. Ez egyben azt is jelenti, hogy néha túlvállalja magát. Olykor nehéz lehet kiválasztania, melyik teendővel kezdjen, de priorizáslással ezen könnyedén segíthet, meglátja a nehéz munkában ez nagyon kifizetődő."

7. A nemtörődöm

Maya Borenstein / littlethings.com

Imádja szürcsölni a levest, hangosan és büszkén rágni az ételt. Ki mondaná, hogy ez egy gusztustalan szokás, mikor ön csak "egy szabad lélek, aki magasról tesz arra, hogy mit gondolnak róla az emberek? A saját maga ura, és ezt a tulajdonságát mindenki csodálja. Ön nem fél megmutatni a világnak az igazi arcát, és kerek perec megmondja az embereknek, amit akar tőlük". Ez az egyenesség azért zavarhat másokat, ráadásul lehetnek olyan helyzetek, amikben csukott szájjal enni jóval kifizetődőbb. Mégis, ne hagyja magát mások által befolyásolni nyugodtan csámcsogjon kedvére, de inkább csak akkor, amikor mások nem hallják.

8. A felkészült

Maya Borenstein / littlethings.com

Amennyiben ebbe a típusba tartozik, akkor nem kezd el addig enni, amíg fel nem vágja módszeresen táplálékát. “Ön az előregondolkodás nagymestere. Mindig számításba veszi, hogyan következik az egyik dolog a másikból. Nagy álmodozó, aki keményen megdolgozik azért, hogy előrelépjen a ranglétrán. Párkapcsolataiban is jó előre megtervezi a dolgokat, és mindig keresi a partnereket, akikkel hosszú távú célok elérésért küzdhet. Legyen óvatos, nehogy a túlszervezés miatt elfelejtse megélni a jelent. Azt is kell tudni élveznie, ami éppen van. A jövőbeli tervek is sokkal kifizetődőbbek lesznek, ha minden lépését élvezi." Igazi bölcsesség.  

9. A válogatós 

Maya Borenstein / littlethings.com

Nem tud úgy rendelni, hogy ne lenne ezer kérdése és kérése egy étteremben? Akkor ön egy igazi szőrszálhasogató, akinek különleges igényei (beidegződései) vannak az étellel kapcsolatban. És minden egyéb téren. "Ön akkor boldogul igazán jól, ha komfortzónán belül mozog. Szereti a meghitt biztonságot, hogy hosszú ideig lehet a szerettével, és jobban kedveli azokat a munkákat és teendőket, amelyeket már jól ismer. Mindezek mellett nem fél kérdezni, szomjazza a tudást. Semmi rossz nincsen abban, hogy tudja mit szeret. De ha megerőltetné magát, hogy kicsit nyitottabb legyen az új dolgokra, olyasmiket is felfedezhetne saját magával kapcsolatban, amikre sosem számított. Ne féljen kipróbálni újdonságokat, megéri!"

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra